אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

בוריק טונה ותפוחי אדמה

כבר מזמן הבנו שמוזנא היא אחת המתמודדות הכי משמעותיות בעונה הנוכחית של "מאסטר שף", בפרק האחרון שוב הבנו למה. עכשיו רק נשאר לנו לשנס מותניים ולנסות את בוריק הטונה הפריך שלה אצלנו במטבח

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 13/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבוריק:

2 תפוחי אדמה

שמן לטיגון עמוק

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן בצל ירוק קצוץ

3 כפיות אריסה

קופסת שימורים של טונה בשמן

קופסת שימורים של טונה מעושנת

מלח

פלפל שחור

כפית ממרח לימון כבוש

4 עלי סיגר

2 כפיות קמח ושתי כפיות מים, מעורבבים יחד לבלילה אחידה

לרוטב:

20 גרם חמאה

1 שומר, קצוץ

1 בצל, קצוץ

רבע כוס מים

כמה חוטי זעפרן

מלח

פלפל שחור

כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים לגמרי.

2 מחממים בסיר נפרד שמן לטיגון עמוק.

3 מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה וכפית אריסה ומערבבים.

4 מערבבים בקערה את שני סוגי הטונה יחד עם שתי כפיות אריסה, מלח, פלפל ולימון כבוש. עורמים במרכז כל עלה סיגר מתפוחי אדמה ומתערובת הטונה, סוגרים לחצי עיגול ומדביקים את הקצוות עם בלילת קמח ומים כדי שלא ייפתחו בטיגון.

5 מטגנים את הבוריק בשמן החם עד שהוא זהוב משני הצדדים, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מטגנים את כל שאר הבוריקים.

6 מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השומר והבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים מים וזעפרן ומבשלים הכל יחד עד שהשומר רך לגמרי. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.

7 מגישים את הבוריקים לצד הרוטב.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.