אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קרפ סוזט

נמצא הקינוח המוצלח ביותר לפרידה מהחורף: קרפים עדינים, חמאתיים ודקיקים מקופלים ברוטב תפוזים מקורמלים. תענוג בצלחת בפחות משעה עבודה

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 09/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרפ:

3 ביצים

60 גרם סוכר

150 גרם קמח

60 גרם חמאה מומסת

1/4 ליטר חלב

1/2 כוס מים

קורט מלח

לרוטב:

2 תפוזים

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

מקל וניל

אופן ההכנה:

1 הקרפ: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים.

2 מחממים מחבת קטנה ומשמנים בחמאה.

3 מוזגים בעדינות מעט מתערובת הקרפ ומסובבים את המחבת עד שכל המשטח מכוסה בשכבה דקה ביותר. בעזרת סכין הופכים את הקרפ.

4 הרוטב: מגרדים גרידה מהתפוזים וסוחטים מהם את המיץ. במחבת שמים את החמאה והסוכר. ממיסים ומכניסים מקל וניל. מוסיפים את קליפות התפוז ומקרמלים. מוסיפים את המיץ ומצמצמים.

5 מתחילים לקפל בתוך המחבת את הקרפים למשולשים. מבשלים יחד עד שהקרפים מתקרמלים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.