אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", באדיבות ספורט 1

מרק לקסה

מתגעגעים למזרח? הלב רוצה לאסיה? המרק הזה יבוא לכם בול עם טעמי דג עדינים וחריפות נהדרת

אפרת קסטין | מאסטר שף | פורסם 20/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו נתחי דג לוקוס (או דג ים לבן אחר, עדיף שמן), או 2 דגים שלמים

פחית קרם קוקוס

חבילת אטריות שעועית

חצי כרוב טרי, חתוך דק

3 בצלי שאלוט, חתוכים דק

חופן עלי כוסברה

לציר דגים:

אדרות וראשים מדגים טריים – לפחות דג שלם אחד

2 שורש גלנגל טרי (אם יש רק יבש אז 5 לפחות)

צרור כוסברה טרייה

3 כפות שבבי בוניטו

למחית:

2 גבעולי למון גראס עבים

5 בצלי שאלוט

5 שיני שום

3 שורש כורכום טרי

4 כפות מחית שרימפס

3 צ'ילי אדום טרי

חופן צ'ילי אדום יבש

חופן כפיר ליים

שמן

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר, מוסיפים מים עד שלושה רבעי מגובה הסיר, ומבשלים עם מכסה כ-45 דקות.

2 מכניסים את כל מרכיבי המחית למעבד מזון וטוחנים למרקם של ממרח.

3 מטגנים את המחית במחבת עד שהשמן נפרד מהמחית ומוסיפים לציר דגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים הכל יחד כ-40 דקות.

4 מסננים, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים בערך 10 דקות, עד שהדג מוכן.

5 משרים אטריות שעועית במים בערך 4 דקות עד שהן נהיות שקופות, ומסננים.

6 מגישים: מניחים בצלחת אטריות, מעל מוזגים מרק עם נתחי דג ומוסיפים כרוב, בצלי שאלוט וכוסברה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.