אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

קלאמרי ממולא נקניקיה איטלקית

קצת השקעה ויש לכם מנה של מסעדת גורמה: קלאמרי שלמים ממולאים בבשר נקניקיה איטלקית מתובלת ומבושלים ברוטב עגבניות

יוחאי גולן | מאסטר שף | פורסם 28/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8-10 קלמרים בגודל בינוני גדול מנוקים

לרוטב:

חצי כוס שמן זית

1 פלפל חריף ירוק פרוס לפרוסות דקות

3 שיני שום פרוסות

1 ק"ג עגבניות תמר או מגי חתוכות לקוביות גדולות

חצי ק"ג עגבניות שרי מנומר

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ים לפי הטעם

כף סילאן או סוכר חום

50 גרם פרמז'ן (או קצה קשה של גוש פרמזן)

למילוי:

חצי כפית זרעי שומר

כפית בצל יבש

חצי כפית זרעי כוסברה

חצי ק"ג בשר טחון

100 גרם גבינת צ'דר מגורדת

חצי כפית שום גבישי

כפית בזיליקום מיובש

כפית פטרוזיליה מיובשת

חצי כפית אורגנו מיובש

חצי כוס פירורי לחם

רבע - חצי כפית מלח (לפי הטעם)

כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל 180 מעלות.

2.מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הפלפלים וכאשר צבעם הופך מבריק מוסיפים את השום ומבשלים ביחד כ-30 שניות (נזהרים לא לשרוף), מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.

3 משאירים על אש בינונית-גבוהה ומערבבים מדי פעם כדי שהתחתית לא תישרף. לאחר כ-10 דקות מועכים מעט את העגבניות עם הכף, מוסיפים את הפטרוזיליה, הפרמז'ן והסילאן, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. ממשיכים לבשל על אש נמוכה.

4 מכינים את מילוי הנקניקייה האיטלקית: בעלי ומכתש טוחנים את הבצל היבש, זרעי הכוסברה וזרעי השומר עד לקבלת אבקה.

5 מערבבים יחד עם הבשר הטחון ושאר מרכיבי הנקניקייה. אם רוצים, אפשר לטגן מעט מהבשר במחבת כדי לבדוק את התיבול, ולתקן במידה וצריך.

6 ממלאים את הקלאמרי: חותכים חור קטן בקצה השק של כל קלאמרי.

7. מכניסים את תערובת הבשר לשק זילוף עם פיה רחבה שמתאימה לפתח הדיונונים ומלאים כל דיונון כמעט עד הסוף.

8 מכניסים את הקלאמרי הממולאים לרוטב ומגלגלים מעט בתנועות עדינות כדי שיתכסו ברוטב מכל הכיוונים.

9. מבשלים כ-10 דקות ללא מכסה.

10 מכסים ומכניסים לתנור לכ-50 דקות כאשר כל רבע שעה מערבבים והופכים את הקלאמרי.  מגישים עם פטרוזיליה טריה מעל, והרבה לחם טרי