אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

ניוקי גבינות בחמאת מרווה

הניוקי שהעבירו את נתנאל אלקובי לשלב הבא לא היו איטלקיים במיוחד לדעת השופטים, אבל כן היו טעימים באופן חריג והזכירו להם מאכלים שהם זוכרים ואוהבים מהבית. ומה צריך יותר מזה?

נתנאל אלקובי | מאסטר שף | פורסם 03/07/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי:

הרבה מלח גס, לצלייה

קילו תפוחי אדמה ייעודים לאפייה

2 חלמוני ביצה

150 גרם קמח

מלח

פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

קמח אורז, לקימוח

לרוטב:

חמאה

עלי מרווה

מלח

פלפל שחור

להגשה:

כדור מוצרלה פרסקה

פרמזן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור במלח גס, מסדרים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) וצולים 40 דקות.

2 מוציאים מהתנור ומצננים עד קירור מוחלט.

3 מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם למחית. מוסיפים את החלמונים, הקמח והתבלינים ומערבבים בעדינות ליצירת כדור בצק.

4 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומקמחים את משטח העבודה בקמח אורז. מייצרים נקניק מכל כדור ופורסים לניוקי בגודל הרצוי.

5 מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים (זה הסימן שהם מוכנים). בינתיים מחממים במחבת חמאה ועלי מרווה.

6 מוציאים את הניוקי המבושלים ישירות למחבת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומקפיצים אותם קלות בחמאה.

7 מחממים תנור לחום מקסימלי.

8 מעבירים את הניוקי לכלי שמיועד לתנור, קורעים מעליהם את המוצרלה ומפזרים פרמזן.

9 מכניסים לתנור ל-4 דקות, לקרמול ויצירת קראסט.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.