אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

בנות הקטאייף – קטאייף במילוי פרגיות

טוויסט על הקינוח הערבי האהוב, במילוי של פרגיות בניחוח אסייתי עם רוטב בוטנים

מנאל איסמעיל, בת-שי עוז ואסף דיי | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבלילה:

2 כוסות סולת

חצי כוס קמח

3 כוסות מים

כף שמרים

כף אבקת אפייה

2 כפות בוטנים טחונים

כף סוכר

כפית מלח

למלית:

300 גרם פרגיות

צרור כוסברה

צרור נענע (רק עלים)

צרור בזיליקום

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

1 פלפל חריף

2 כפות רוטב דגים

2 כפות סויה

2 כפות בוטנים מלוחים כתושים

לרוטב:

3 כפות חמאת בוטנים

3 כפות סויה

חצי שורש ג'ינג'ר

1 פלפל חריף

2 שיני שום

חצי חבילת כוסברה

אופן ההכנה:

1 מתחילים ברוטב: מבשלים את חמאת הבוטנים והסויה יחד בסיר. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים.

2 קוצצים במעבד מזון את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מערבבים את כל חומרי הבלילה,  ומניחים לתפיחה של חצי שעה. אחרי שהבצק/בלילה תופח נוצרות בו בועות.

4 מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים פנקייקים קטנים ומטגנים אותם רק מצד אחד.

5 מניחים מעט מהמילוי במרכז כל פנקייק, סוגרים ומטגנים בשמן עמוק.

6 מגישים עם הרוטב בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.