אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

סלמון ברוטב עגבניות שרי וחציל

כזה סלמון עוד לא הכנתם: ברוטב חגיגי במיוחד של חמאה, עגבניות שרי וחצילים. ממש כמו במסעדה

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 14/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 כפות שמן זית

3 שיני שום

חצי קילו עגבניות שרי חצויות

חופן עגבניות מיובשות

מלח

1 חציל

פלפל שחור

50 גרם חמאה

חצי קילו פילה סלמון עם עור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים בסיר שטוח שמן זית ומוסיפים את שיני שום. מטגנים כדקה. מוסיפים עגבניות השרי ואת העגבניות המיובשות. מוסיפים מעט מלח ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות לגמרי.

3.  מכניסים את החציל לתנור למשך 15 דקות.

4. חותכים את החלק העליון של החציל ומקלפים אותו

5.  ממליחים ומפלפלים את הדג משני הצדדים. במחבת חמה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הדג על הצד של העור. בעזרת כף מוזגים את החמאה על הדג מכל הכיוונים ומבשלים כמה דקות עד שהדג עשוי.

6 מסנננים את את רוטב העגבניות לקבלת רוטב חלק ומגישים את הדג עם הרוטב ובשר החציל. אפשר להניח דג בצלחת ומעליו את הרוטב, או להיפך, איך שאוהבים.