אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

לחמניות ממולאות בשר מפורק

ארוחה שלמה בתוך לחמנייה רכה ומנחמת: אסאדו נהדר עטוף בבצק טרי וחם, רק תדאגו לסלט קטן ליד והסתדרתם

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבשר:

1 ק"ג אסאדו עם עצם

2 בצלים גדולים

2 גזרים גדולים

4 שיני שום

כוס יין לבן

כף רוטב ווסטרשייר

ליטר ציר בקר

4 ענפי תימין

לבצק:

חצי ק"ג קמח

25 גרם שמרים טריים

רבע כוס סוכר

מים

1 ביצה

2 כפיות מלח

לפיתות:

חצי ק"ג קמח

25 גרם שמרים טריים

רבע כוס סוכר

300 גרם מים

2 כפיות מלח

רבע כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 ממליחים את הבשר וצורבים בסיר לחץ עד שמקבל צבע מכל צדדיו.

2 בינתיים מגרדים את הגזרים בפומפייה וחותכים את הבצלים והשום לפרוסות.

3 מוציאים את הבשר ולאותו סיר מכניסים את הירקות ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים כוס יין לבן ונותנים לאלכוהול להתאדות דקה.

4 מוסיפים רוטב ווסטרשייר וציר בקר ומחזירים את הבשר לסיר.

5 סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים עד ריכוך מוחלט, בין שעה לשעה וחצי.

6 מוציאים את תכולת הסיר לקערה עם חלק מהנוזלים ובעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר לשערות.

7 בצק: מערבבים קמח עם סוכר ושמרים בקערה. מוסיפים מים ולשים במיקסר על מהירות בינונית 10-8 דקות. תוך כדי מוסיפים את השמן, הביצה והמלח. מניחים להתפחה כשעה.

8 אחרי ההתפחה, קורצים כדורי בצק במשקל 50 גרם כל אחד. מרדדים לעיגול ומניחים במרכז כף מתערובת הבשר. צובטים לכדור ומסדרים בתבנית להתפחה שנייה, כ-20 דקות.

9 מושחים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 30-25 דקות.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.