אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

עוגת השמרים של יהוידע מ"מאסטר שף"

יהוידע הוא אלוף השמרים של מאסטר שף והנה מתכון עוגות השמרים המושלמת שלו, שהיא גם העוגה שהכי כיף לנשנש, עם או בלי קפה בצד

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק, לארבע עוגות בתבניות אינגליש קייק:

1 קילו קמח

3 כפות שמרים יבשים אקטיביים

15 כפות סוכר

כ-2 כוסות מים

כף שטוחה מלח

שלושת רבעי כוס שמן

למלית:

200 גרם חמאה מומסת

2 כוסות סוכר

2 כפיות קינמון טחון

 

לסירופ:

חצי כוס סוכר

שליש כוס מים

לקישוט (אופציונלי):

חופן פרג שלם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר ומוסיפים את המים. לשים ביד או במיקסר כמה דקות, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד כמה דקות לבצק חלק. מכסים ומניחים לתפיחה כשעה.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

3 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים וכל חלק מרדדים לעלה בצק דק. מורחים על עלה הבצק את החמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד סוכר וקינמון.

4 מגלגלים את הבצק לצורת רולדה ארוכה. חותכים את הרולדה באמצע לכל אורכה ומלפפים לצורת צמה. מפזרים מעל העוגות פרג, אם רוצים. מעבירים לתבניות אינגליש קייק לתפיחה של כ-20 דקות.

5 מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה. אפשר להוסיף כף או שתיים של ויסקי אם רוצים.

6 אופים את העוגות כ-30 דקות עד שהן משחימות. באמצע האפייה מורחים מעט מהסירופ על העוגות וממשיכים לאפות.