אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

נזיד בשר בלגי ופירה

לפעמים בא לנו טעם של חוץ לארץ: בנזיד הבשר הזה יש בירה בלגית, לחם, חרדל, ציפורן, עלי דפנה ואפילו עוגיות לוטוס, ובזמן שהוא מתבשל לו לאיטו מכינים גם פירה עדין עם שמנת ושמן כמהין. תענוג

קטיה סברדלוף | מאסטר שף | פורסם 08/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילו בשר ירך בקר

1 בצל גדול

3 עלי דפנה

2 עלי טימין

2 ציפורן

2 עוגיות לוטוס

פלפל שחור

2 שיני שום

כוס ציר בקר

אבקת מרק בקר

חרדל דיז'ון

לחם לבן פרוס דק

2 בקבוקים (330 cc) בירה שחורה-בלגית קסטל kasteel

שמן רגיל

לפירה:

6 תפוחי אדמה גדולים

כמה טיפות של שמן כמהין

מלח

פלפל שחור

כף מיונז בלגי/הולנדי

100 מ"ל שמנת 15%

2 כפות חמאה בלגית

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שנעשה חום מכל הצדדים.

2 מוסיפים את ציר הבקר, הבירה ומים עד שהכול מכוסה.

3 מוסיפים תבלינים: עלי דפנה, טימין, ציפורן, פלפל שחור, אבקת מרק בקר, שום, 2 עוגיות לוטוס ופרוסת לחם מרוחה בחרדל.

4 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח מנמיכים את האש, המנה זקוקה לבישול ארוך ואיטי, של כ-3 שעות, עד שהבשר רך. מדי פעם מוסיפים מים כשהנוזלים יורדים, אך לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים, כדי שרוב הנוזלים יתאדו.

5 בזמן שהבשר מתבשל – מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה במים עם מלח עד שהם מאוד רכים.

6 מועכים בעזרת מכשיר לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, מיונז, חמאה ושמנת ומערבבים.

7 מוסיפים שמן כמהין.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.