אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מרק שעועית

סיר שכולו נחמה וגעגוע: מרק שעועית קלאסי, מתובל היטב והכי חשוב - קל הכנה

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 24/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

בצל גדול

3 שיני שום קצוצות

2 עצמות מח

3 כוסות שעועית לבנה מושרית

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

כפית וחצי צ׳ילי גרוס

חופן שמיר קצוץ

חצי כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית סוכר

לחלה:

10 גרם שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

כוס מים

חצי ק"ג קמח

ביצה אחת

כף מלח

רבע כוס שמן קנולה

להגשה:

חופן שמיר, כוסברה ובצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה:

1 בסיר לחץ מטגנים בצל ושום 3-2 דקות. מוסיפים עצמות ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שעועית, רסק, צ'ילי, פפריקות ושמיר. מערבבים ומכסים במים עד גובה אצבע מעל השעועית.

2 סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים כשעה. לאחר מכן פותחים את הסיר ומוסיפים מלח, פלפל וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול.

3 מערבבים בקערה מים, סוכר ושמרים ומשהים ל-5 דקות. מערבבים בקערת מיקסר את שאר חומרי החלה, ומוסיפים את המים עם הסוכר והשמרים. לשים 7-6 דקות במהירות בינונית, מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח.

4 יוצרים מהבצק גליל ארוך ואותו מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מתפיחים כ-20 דקות ואופים ב-180 מעלות 25 דקות.

5 הגשה: בעזרת סכין מסירים את החלק העליון, יוצרים חור בחלה ו"חופרים" קערה. יוצקים פנימה מהמרק, ומעליו מפזרים שמיר, כוסברה ובצל ירוק קצוצים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.