אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

ראנדנג - נתחי פרגיות בקרם קוקוס בעשב לימון

צאו למסע באינדונזיה בלי לצאת מהבית, ואל תוותרו על הקראנץ' של הקוקוס והבוטנים

אתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 07/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן קנולה

4 בצלי שאלוט קלופים וקצוצים

5 שיני שום קלופות, קצוצות דק

1 פלפל צ'ילי חתוך גס

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר

2 שורשי עשב לימון (כתושים מעט במכתש ועלי)

4 פרוסות שורש גלנגל יבש

3-2 כוכבי אניס

חצי ק"ג פרגיות מנוקות חתוכות לחצאים

חצי כוס סויה מתוקה

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

רבע כפית מוסקט טחון

רבע כפית כמון

חצי כפית כורכום

2 פחיות של קרם קוקוס

כוס וחצי ציר עוף

קראנץ':

4 כפות בוטנים קלופים

4 כפות פתיתי קוקוס

2 כפיות סוכר חום

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר עם תחתית כבדה או סיר ברזל. מוסיפים את השאלוט והשום, מטגנים קלות ומוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר ואת עשב הלימון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב על להבה בינונית ומוסיפים את הגלנגל ואת כוכבי האניס. ממשיכים לערבב עוד דקה, מגבירים להבה, מוסיפים את הפרגיות ומשחימים אותן מעט.  

2 מוסיפים את הסויה המתוקה וכל שאר התבלינים תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות נוספות ובסוף מוסיפים את קרם הקוקוס ואת ציר העוף.

3 מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-35 דקות נוספות או עד שהעוף רך והרוטב סמיך.

4 קולים את על מחבת כבדה את הבוטנים והקוקוס, מוסיפים סוכר חום ומלח וממשיכים לקלות תוך כדי ערבוב. מניחים לצינון.

5 להגשה: מניחים את התבשיל על מצע אורז צהוב או לבן ומעל זורים קראנץ' של בוטנים וקוקוס.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.