אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

סופלה שוקולד על קונפי אננס

מה יותר כיף בחיים האלה מסופלה שוקולד עסיסי שמוכן בול במידה? לא הרבה דברים, אבל אם כבר - אז סופלה שוקולד שמוגש עם אננס קונפי וקצפת של יוגורט, דבש ושמנת. את זה אתם חייבים לנסות

יקי אלגרנטי וטום אביב | | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופלה:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

120 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

2 חלמונים

45 גרם קמח

קורט מלח

כפית הל

לקונפי אננס:

חמאה מזוקקת

פלחי אננס

מקל וניל

לקישוט:

שמנת מתוקה

יוגורט עזים

דבש

אופן ההכנה:

1 ממיסים בקלחת את השוקולד והחמאה.

2 שופכים את אבקת הסוכר לכלי נפרד ומערבבים לתוכה את תערובת השוקולד המומס.

3 מוסיפים ביצים, חלמונים, קמח, מלח והל.

4 מערבבים היטב ויוצקים לתבניות סופלה.

5 אופים את עוגות הסופלה ב-190 מעלות למשך 7-11 דקות – שימו לב, אסור לאפות יותר מדי, כי אז הסופלה יהפוך לסתם מאפין.

6 מקציפים שמנת מתוקה עם יוגורט עזים ודבש.

7 הקונפי: יוצקים לתוך קלחת חמאה מזוקקת ומבשלים בתוכה את פלחי האננס על אש נמוכה מאוד (אסור שהחום יעבור את ה-60 מעלות).

8 מניחים פלח אננס על צלחת הגשה. על הפלח מניחים את הסופלה ומהצד "משליכים" כף גדושה של קציפת יוגורט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים