אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, שידורי קשת

כרובית בוליווד

כרובית משתלבת נהדר עם קארי הודי, והכרובית הזו היא התוספת המושלמת או הארוחה הצמחונית הכי טעימה שתכינו השבוע

לריסה סליפאן אשד | מאסטר שף | פורסם 07/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 בצל

2 שיני שום

ס"מ ג'ינג'ר

2 עגבניות

חצי כפית זרעי שומר

כפית גרגרי חרדל (עדיף שחור)

כפית כמון

כפית כורכום

כפית פפריקה חריפה

קורט קינמון

מלח

פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון אחד

גרדה מלימון אחד

1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים

חופן עלי קארי

2 כפות שמן

1 פלפל צ'ילי ירוק טרי חתוך ל-2

1 פחית קרם קוקוס

חופן כוסברה קצוצה

אורז מוכן להגשה

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצל, השום, הג'ינג'ר והעגבניות.

2 כותשים את זרעי השומר וגרגירי החרדל בעלי ומכתש ומערבבים עם שאר התבלינים.

3 מחלקים את כל כמות התבלינים לשניים. בקערה מערבבים את פרחי הכרובית עם חצי אחד של התבלינים ועם מיץ וגרדת לימון.

4.  מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל שקצצנו עם עלי הקארי עד שהבצל שקוף. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ואת החצי השני של התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות ופלפל הירוק ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

5 מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכרובית המתובלת. מבשלים כ-13 דקות, עד שהכרובית רכה ומוכנה. מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים ומכבים את האש.

6 מגישים עם אורז.