אוכל
צילום׃ דניאל בר און

פילה לוקוס עם קרם תרד

מנה מושקעת ומפנקת של פילה לוקוס על קרם תרד (פקילע), ברוטב מיוחד של שמנת, ציר עוף, בצלצלי שאלוט וגם עלי גפן שנותנים את טעמם העדין. רוצים להרשים על באמת? הגישו את המנה עם הרוטב מוקצף

אוראל קמחי | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקרם תרד:

400 גרם תרד תורכי או ניו זילנד

1 כוס ציר עוף

1/2 כוס שמן חמניות

לרוטב:

כף חמאה

2 בצלי שאלוט קצוצים

4 עלי גפן קצוצים

1 שן שום קצוצה

1/2 כוס יין לבן

1 כוס ציר עוף

2 כוסות שמנת מתוקה

1/2 כף לציטין (להשיג בחנויות מתמחות בבישול, חומר זה מסייע להפוך את הרוטב לקצף, אפשר להשמיט ולא להקציף)

לדג:

1 כף שמן זית

1 כף חמאה

400 גרם פילה לוקוס, חתוך לשניים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מניחים את התרד בסיר בגודל בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים והסיר נקי מנוזלים – בערך 6-8 דקות. מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שציר העוף מצטמצם לחלוטין, בערך 3 דקות. מוסיפים את השמן ומעבירים לאש בינונית. מבשלים תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף. מעבירים למסננת צפופה כדי לנקז את השמן וטוחנים את התרד בבלנדר רגיל או ידני לקבלת קרם.

2 ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את בצלי השאלוט, עלי הגפן והשום הקצוצים. מטגנים עד להזהבה קלה – 3-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים, מוסיפים ציר עוף ומצמצמים, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עד שנשארת חצי מהכמות, טוחנים את הרוטב ומסננים. מוסיפים את הלציטין ומערבבים היטב.

3 מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את החמאה.

4 ממליחים ומפלפלים את הדג.

5 מניחים את הדג במחבת על צד העור וצולים כחמש דקות על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן הופכים את הדג על צד הבשר למשך 2-3 דקות או עד בישול מלא.

6 הרכבת המנה: מניחים את קרם התרד על צלחת ועליו את הדג, מקציפים בבלנדר ידני את רוטב השמנת ומניחים על הדג. ניתן להוסיף גרידת לימון.