אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קונפי בטטה עם קציצות ירוקות

קשה למצוא דרך אינטליגנטית וטעימה לשלב בטטה, בשר טחון וקמח. קשה, אבל לא בלתי אפשרי (לפחות לא אם את ונסה)

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 21/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבטטה קונפי:

בטטה

מעט שמן זית

6 שיני שום (עם הקליפה)

מעט מלח

מעט פלפל לבן

150 מ"ל דבש

ענף תימין

לקציצות:

300 גרם בשר טחון

חלמון ביצה

מלח

צ'ילי אדום קצוץ

20 גרם פיסטוקים

20 גרם בזיליקום טרי

20 גרם עלי כוסברה טריים

כף בצל ירוק קצוץ

20 גרם עלי נענע

קמח (לציפוי)

2 חלמונים עם מעט מלח ופלפל (לציפוי)

פירורי לחם (לציפוי)

שמן עמוק, לטיגון

לסלט:

חופן ארוגולה

חצי בצל אדום, פרוס לרצועות דקות

20 פיסטוקים קלויים

100 גרם ענבים אדומים, חצויים

שמן זית

לימון

פלפל שחור

מלח

לפסטו:

1 שן שום

50 גרם בזיליקום

20 גרם פיסטוקים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 כפות טחינה גולמית

לטוויל:

10 גרם קמח

20 גרם שמן

80 גרם מים

אופן ההכנה:

 >> מתכונים לראש השנה

1 בטטה קונפי: חותכים פרוסה עבה מהבטטה ובעזרת רינג קורצים ממנה עיגול של 8 ס"מ.

2 צורבים את הבטטה משני הצדדים במחבת עם שמן זית, שום, מלח ופלפל לבן, עד שהיא מקבלת צבע יפה.

3 מחממים את הדבש והתימין בסיר 20 דקות.

4 מעבירים את המחבת עם הבטטה לאש קטנה ומתחילים להשקות פעם עם כף מהדבש ופעם עם כף מים, עד שאין עוד דבש בסיר. מבשלים את הבטטה כ-50 דקות, ומדי כמה דקות משקים אותה ברוטב שסביבה.

5 הקציצות: מערבבים את הבשר, החלמון, המלח והצ'ילי.

6 טוחנים בבלנדר את הפיסטוקים, הבזיליקום, הכוסברה, הבצל והנענע לקבלת משחה. מערבבים חצי מכמות המשחה עם הבשר הטחון ואת החצי השני שומרים בצד.

7 שמים בקערה אחת קמח, בשנייה את החלמון המתובל ובשלישית את פירורי הלחם מעורבבים עם המחצית השנייה של משחת העלים.

8 יוצרים קציצות מתערובת הבשר וטובלים בקמח, בחלמון ואז בתערובת פירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק.

9 הסלט: מערבבים את כל המרכיבים.

10 הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים למעט הטחינה בבלנדר. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.

11 הטוויל: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשטחים שכבה דקה על מחבת מאוד חמה ליצירת טוויל. מניחים בצד לייבוש.

12 צלחות: מניחים במרכז הצלחת את הבטטה קונפי, מסביבה 3 ערימות קטנות של סלט וליד כל אחת קציצה. מזלפים מעט מהפסטו מלמעלה ומניחים את הטוויל על הבטטה.

 המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.