אוכל
צילום׃ דניאל בראון, מאסטר שף

רביולי פתוח במילוי גבינות ואגס

בפעם הבא שבא לכם להשקיע במישהו - זה המתכון: בצק רביולי במילוי אגסים וגבינות עם תוספת הורסת של אגס אפוי וגבינת גרנה פדנו. אנחנו פשוט הולכים להשקיע בעצמינו כי מגיע לנו, ויפה שעה אחת קודם

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

300 גרם קמח

3 ביצים

כפית מלח

לאגסים אפויים:

4 אגסים קטנים

למילוי:

100 גרם חמאה

3 אגסים, קלופים, מנוקים מהליבה וקצוצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם גבינת פקורינו מגוררת

50 גרם גבינת ריקוטה עזים

פלפל שחור

לרוטב גרנה פדנו:

250 מ״ל שמנת מתוקה

100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורר

להגשה:

50 גרם חמאה

6-7 עלי מרווה

קורט פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 בסיר חסין חום שתחתיתו מרופדת בנייר אפייה מניחים 4 אגסים קטנים שלמים - אגס אחד לכל מנה, ואופים ב-180 מעלות למשך 45-60 דקות, עד לריכוך האגסים.

2 בצק רביולי: על משטח עבודה לשים קמח, ביצים ומלח ומגבשים לבצק. מחלקים ל-3 חלקים ומשהים ל-10 דקות.

3 מכינים את המילוי: במחבת ממיסים 100 גרם חמאה, מוסיפים את האגסים הקצוצים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות עד לריכוך קל.

4 בסיר נוסף שמים את השמנת יחד עם הגבינות ומעט פלפל שחור ומצמצמים את הנוזלים (בערך 10 דקות אגב ערבוב מעל להבה נמוכה). מוסיפים לסיר את האגסים הקצוצים, מערבבים ומסירים מהגז.

5 רוטב גבינת גרנה פדנו: בסיר שמים שמנת יחד עם הגרנה פדנו ומצמצמים את הנוזלים. מכבים את הגז ומניחים בצד להגשה.

6 הכנת הרביולי: מעבירים את הבצק במכונת פסטה ומרדדים עד לעובי מס 2, דרגה אחת לפני הדק ביותר. קורצים ריבועים מהבצק. בסיר מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את בצק הרביולי, 6-8 ריבועי בצק בכל פעם עד שהוא צף. מסננים.

7 להגשה: במחבת ממיסים 50 גרם חמאה עם עלי מרווה. משמנים צלחת במעט חמאה ומניחים עליה 4-5 יריעות רביולי לכל מנה. מעל כל רביולי מניחים מקרם הגבינה והאגסים ומכסים ברביולי נוסף. יוצקים מעל מרוטב החמאה והמרווה.

8 יוצקים את רוטב גבינת הגרנה פדנו על האגסים השלמים, כך שיהיו מכוסים היטב. מניחים אגס אחד על כל מנה. בוזקים מעל מעט פפריקה ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טובעל ידי מתמודדים.