אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת12

מדליוני פילה בקר בשום, ג'ינג'ר וצ'ילי

מנה עיקרית טעימה ומרשימה במיוחד, שמכינים בקלות: פילה בקר עסיסי ברוטב של פטריות עם שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. גם חגיגי וגם טעים

איציק בטאשווילי | מאסטר שף | פורסם 14/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 כוסות ציר בקר

1 גזר חתוך לפרוסות

1 סלרי חתוך לפרוסות

1 כרישה חתוכה לפרוסות עבות

1 בצל חתוך לרבעים

4 גבעולי טימין

חצי פלפל צ'ילי טרי

1 עצם עם מח

3 מדליוני פילה בקר בעובי 4 ס"מ

מלח

פלפל

שמן זית

5 שיני שום כתושות

1 ס"מ ג'ינג'ר כתוש

3 כפות חומץ בלסמי

2 פטריות פורטבלו קצוצות

1 פטריית מלך היער

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר קטן את ציר הבקר עם הגזר, הכרישה, הסלרי, הבצל, 4 ענפי טימין, עצם מח וחצי צ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות. מסננים לקבלת נוזל נקי ללא חתיכות של ירקות.

2 מתבלים את הבשר במלח, פלפל ושמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה מאוד מכל הכיוונים, כדקה מכל צד, כולל הדפנות. מוציאים מהמחבת ומתבלים בתערובת של שום, ג'ינג'ר, טימין מענף אחד ושמן זית. מניחים בצד.

3 למחבת שצרבנו בה את הבשר מוסיפים את הציר שבישלנו, מוסיפים חומץ בלסמי ומבשלים עד שהרוטב מתצמצם ומסמיך.

4 מוסיפים את הפטריות ומבשלים כמה דקות עד שהן רכות.

5 מוסיפים את הבשר ל-2 דקות למידת עשיה מדיום רייר או 3 דקות למדיום ומגישים.