אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות בטטה וטונה אדומה

מחפשים דרך לגוון את הקציצות של ארוחת הערב? בר פינס ממאסטר שף מכינה לביבות מתקתקות מבטטה, עם קוביות טונה אדומה, שגם הילדים וגם הגדולים יאהבו

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 בטטה מקולפת ומגורדת בפומפייה

4 שיני שום קצוצות

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

כף ג'ינג'ר מגורד

מלח

פלפל

כוס קוביות קטנות של טונה אדומה טרייה

1 ביצה

1 פלפל צ'ילי אדום טרי חתוך לרצועות

שמן לטיגון

לרוטב:

כף שמן

סלסלת עגבניות שרי

6 שיני שום שלמות

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ליצירת תערובת אחידה.

2 מחממים שמן במחבת שטוחה, יוצרים מהתערובת צורת לביבה ומטגנים עד שמזהיב משני הצדדים.

3 מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים בו את עגבניות השרי עד שהן רכות ושחומות. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 2 דקות. מעבירים את הרוטב במסננת לקבל רוטב חלק בלי קליפות.

4 מגישים את הלביבות לצד הרוטב.