אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קארי קציצות לוקוס

כבר תקופה שאנחנו רוצים לשים יד על המתכון למחית הקארי של השף יובל בן נריה, והנה זה קרה. כאן המשחה המופלאה הזאת מגיעה עם רוטב דגים עשיר, חלב קוקוס, שמנת למי שרוצה וקציצות לוקוס משגעות

יובל בן נריה | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למחית הקארי:

כפית פלפל שאטה מיובש וקצוץ (עדיף מפלפלים שלמים)

חצי צרור כוסברה כולל הגבעול

2 גבעולי למון גראס שטופים

3 חתיכות גלאנגל לאחר השרייה במים (להשיג בחנויות אוכל אסייאתיות)

4 בצלי שאלוט קלופים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

קליפה מחצי לימון (מוציאים בעזרת קולפן) או ליים אחד, קצוצה

כף שטוחה מלח דק

כף שטוחה פלפל שחור

כפית כמון קלוי

כפית זרעי כוסברה קלויים

כפית כורכום אבקה

כף מלאה שורש כורכום טרי קצוץ (3-4 יחידות)

לקציצות לוקוס:

500 גרם בשר לוקוס בלי עור ואדרות (בקשו ממוכר הדגים)

צרור כוסברה קצוצה כולל הגבעול

2 שאלוט, קצוצים דק

4 כפות שבבי קוקוס קלויים (להשיג בחנויות אוכל אסייאתיות)

כפית מלח דק

כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב דגים:

2 כפות שמן צמחי

שתי כפות סוכר לבן (או סוכר דקלים)

רבע כוס רוטב דגים (להשיג בחנויות אוכל אסייאתיות)

שתי כוסות חלב קוקוס

2 כפות שמנת מתוקה (רשות)

להגשה:

עלי בזיליקום (רגיל או תאילנדי)

צ'ילי אדום פרוס

אופן ההכנה:

1 מחית קארי: במכתש ועלי גדול (או מעבד מזון) טוחנים את כל המרכיבים למחית. כדאי לקצוץ או לטחון קלות את המרכיבים לפני הכתישה.

2 קציצות: קוצצים את כל המרכיבים יחד על קר חיתוך גדול, עד שהופכים למסה אחידה. לשים את המסה במשך כמה דקות עד שהתערובות מתחילה להיות דביקה ואחידה. מגלגלים לקציצות קטנות.

3 לרוטב: מטגנים את המחית בשתי כפות שמן צמחי עד להשחמה, כשמתחיל להדבק לתחתית הסיר מוספים את רוטב הדגים והסוכר, ו"מגרדים" את תחתית הסיר עם כף עץ תוך כדי ערבוב.

4 כשהמחית מתחילה להדבק לתחתית שוב, מוסיפים שלוק קטן מחלב הקוקוס ומגבירים את האש. נותנים לרוטב לרתוח, עד שמשנה את צבעו לחום יותר והתחתית מתחילהלהדבק שוב, מוסיפים עוד שלוק חלב קוקוס ו"מגרדים" שוב וחוזר חלילה עד שכל חלב הקוקוס בפנים.

5 מוסיפים שלוש כפות שמנת מתוקה לרוטב הקארי הצהוב (אופציונאלי).

6 מעבירים לאש קטנה ומכניסים את קציצות הדג בעדינות לכ-15 דקות עד שמבושלות לחלוטין.

7 מעבירים כמה קציצות עם רוטב קארי לצלחת עמוקה, מקשטים עם בזיליקום תאילנדי (אפשר גם רגיל) וצ'ילי אדום.