אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פסטה בשלושה צבעים

אם חשבתם ששחר סיים להראות לכם כמה מגניבה מנה של פסטה יכולה להיות – טעיתם לגמרי. הפעם הוא מפציץ עם רצועות פסטה ארוכות שמחליפות צבעים, ומוגשות ברוטב חמאתי

שחר לוי | מאסטר שף | פורסם 21/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח

קורט מלח

2 ביצים

2 חלמונים

קורט כורכום

חצי כפית פפריקה

עלים מ-2 גבעולי בזיליקום, טחונים

לרוטב:

200 גרם חמאה

2 כפות ממי בישול הפסטה

פלפל שחור

מלח

2 כפות שמנת מתוקה

להגשה:

100 גרם פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 מערבבים את הקמח עם המלח, יוצרים גומחה במרכז ומכניסים פנימה את הביצים והחלמונים. מערבבים את הביצים עם הקמח בתנועות של מבפנים החוצה עד ליצירת בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-3 וצובעים כל חלק בצבע אחר: אחד עם פפריקה, אחד עם כורכום ואחד עם בזיליקום. עוטפים כל בצק בנפרד בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של כ-20 דקות.

2 מרדדים את הבצקים במכונת פסטה מהשלב העבה עד לשלב הדק ביותר. חותכים את הבצק לרצועות בעובי ס"מ.

3 מחברים את הצבעים בקצוות כך שיתקבלו רצועות פסטה בשלושה צבעים. מומלץ להעביר כל רצועה במכונת הפסטה להידוק החיבור.

4 מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את רצועות הפסטה עד שהן מוכנות.

5 הרוטב: מבשלים יחד את כל המרכיבים ומתקנים תיבול. נזהרים שהחמאה לא תישרף או תתפרק.

6 מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הפסטה היטב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים פרמזן ומגישים. 

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.