אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

מלבי פיוז'ן

הקינוח המוכר בטוויסט מגניב: מלבי עם נגיעות של קרם דלעת מתובל בהל, זילופים של מרנג מי ורדים וביסקוויט פיסטוק חלבי. נשמע מסובך? הכל ביחד שעה עבודה

מתן חליבה וסופי פורת | מאסטר שף | פורסם 15/11/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלבי:

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% 

250 מ"ל חלב

2 כפות קורנפלור

מעט מי ורדים

לקרם הדלעת:

דלעת

הל

סוכר

חמאה

מלח

למרנג:

100 גרם חלבונים

200 גרם סוכר

סירופ מלבי

מי ורדים

לביסקוויט:

150 גרם קמח

100 גרם חמאה

חלבון ביצה

30 גרם אבקת סוכר

פיסטוק חלבי, קצוץ

אופן ההכנה:

1 המלבי: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה יחד עם החלב. כשרותח, מוסיפים את הקורנפלור.

2 ממשיכים לבשל תוך ערבוב תמידי 2 דקות, מוסיפים את מי הוורדים ומורידים מהאש.

3 מעבירים את המלבי לכלי קטן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-40 דקות.

4 בינתיים אופים יחד בתבנית דלעת עם הל, סוכר, חמאה ומלח, עד שהדלעת מתרככת. טוחנים ומעבירים למקרר.

5 המרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים פנימה סירופ מלבי ומי ורדים. מכניסים לשקית זילוף.

6 הביסקוויט: מערבבים בקערה קמח, חמאה, חלבון ואבקת סוכר. מרדדים לבצק, מפזרים פיסטוקים ואופים עד הזהבה.

7 ההרכבה: מוציאים את המלבי מהמקרר ומזלפים עליו את המרנג. שורפים את המרנג עם ברנר. מזלפים את קרם הדלעת ומגישים עם הביסקוויט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים