אוכל
צילום׃ קשת

סופלה עדשים והל עם גלידת זביון שקדים

קינוח מיוחד באמת עם שילוב טעמים מפתיע: סופלה מעדשים והל שמקבל מרקם כיפי, אוורירי וקליל, עם גלידה מושלמת בטעמי שקדים. בהחלט שווה את ההשקעה

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 31/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

8 כפות גדושות של עדשים ירוקות מונצואלה

4 כפות גדושות של סוכר

קורט מלח

3 ביצים, מופרדות

2 כפיות גדושות קמח לבן רגיל

כפית שטוחה אבקת הל

1 כף של מיץ לימון

1 כפית של תמצית וניל

1 כפית חמאה, לציפוי הכלי

סוכר, לציפוי הכלי

לגלידה:

5 חלמוני ביצה

4 כפות סוכר

כף וחצי ליקר אמרטו (ליקר שקדים איטלקי)

100 מ"ל (1/3 כוס+כף) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים עם חצי ליטר של מים ביחד עם 2 כפות סוכר וקורט מלח למשך 40 דקות.

2 מעבירים את תכולת הסיר לקערה וטוחנים עם בלנדר ידני לקבלת קרם. נותנים לקרם להתקרר ומוסיפים את 3 חלמוני הביצים, הקמח, אבקת ההל, מיץ הלימון ואת תמצית הווניל ומערבבים.

3 במקביל מקציפים את החלבונים של הביצה ואת שאר הסוכר (2 כפות) עד לקבלת קצב יציב (4-5 דקות הקצפה עם מקציף חשמלי). מקפלים את הקצף אל תערובת העדשים.

4 משמנים עם חמאה וסוכר את 3 כלים לסופלה. מחלקים את תערובת הסופלה בין הכלים. שמים על תבנית גדולה ומניחים אותה בחלק התחתון של תנור שחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות, עד שהסופלה התרומם והתייצב.

5 במקביל, אחרי ששמים את העדשים על האש, מכינים את הגלידה: שמים את החלמונים, הסוכר והליקר בקערה, ואותה ממקמים מעל סיר עם מים מבעבעים (הסיר צריך להיות קטן מהיקף הקערה, המים לא צריכים לגעת בתחתיתה). מקציפים היטב את התערובת בערך 5-6 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ויציבה שנקראת זביון.מעבירים את הזביון למכונת גלידה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים את המכונה עד שמתקבלת גלידה – בערך חצי שעה.

6 מגישים את הגלידה יחד עם הסופלה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.