אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, שידורי קשת

רביולי דניס עם דניס צלוי

אוהבים דניס? קבלו מנה שיש בה גם רביולי ביתי ממולא בדניס מתובל ומוגש עם פלי דניס עסיסי, ברוטב של ציר דניס

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 07/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

200 גרם קמח

2 ביצים

חצי כפית מלח

כפית שמן

לציר:

2 כפות שמן זית

אדרה וראש של לוקוס

1 בצל פרוס

1 גזר חתוך לפרוסות

1 סלרי פרוס

קורט פלפל שחור

כמה גרגירי פלפל אנגלי

עלה דפנה

4-5 שיני שום

חופן שעועית ירוקה

חופן שעועית לבנה מבושלת

2-3 אספרגוס

קורט זעפרן

20-30 גרם חמאה

למילוי:

2 פילטים של דניס בלי עור ועצמות

2 שיני שום

חופן בזיליקום

מלח

פלפל

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

לדג:

2 פילה דניס נקייים מעצמות, עם עור

מלח

פלפל

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה: לשים את כל מצרכי הפסטה יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון ומניחים בצד לרבע שעה.

2 מכינים את הציר: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל שאר המצרכים כולל העצמות וללא הזעפרן והחמאה ומטגנים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים 45 דקות עם מכסה (או 20-30 דקות בסיר לחץ).

3 מכינים את המילוי: במעבד מזון קוצצים את כל מצרכי המילוי. מתבלים במלח ופלפל (אפשר גם להוסיף חלבון ביצה שיקשור הכל יחד).

4 במכונת פסטה מרדדים את הבצק בחלקים. מתחילים בעובי הכי גדול ויורדים בהדרגה עד הכי דק.

5 קורצים עיגולים מהבצק עם חותכן עוגיות.

6 מניחים כפית מילוי בכל עיגול, סוגרים לחצי ומקפלים.

7 מסננים את הציר שבישלנו לתוך סיר קטן, מרתיחים, מתקנים תיבול, מוסיפים זעפרן וקצת חמאה ומבשלים בתוכו את הכיסוני בצק עד שהם צפים.

8 מטבלים את פילה הדג במלח ופלפל. 

9 מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הדג על צד העור עד שקריספי, הופכים לחצי דקה לצד השני.

10 בצלחת ממלאים ציר ורביולי. מניחים את הדג מעל ומטפטפים לימון.