אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טוטאל בוטנים

טארט בוטנים עשיר ומושלם שכל ביס ממנו מצדיק את ההחלטה להתחיל לאכול בריא ממחר ולא מהיום

עדי ויינברג, איתיאלה היאט ועדן גינדי | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פריך:

150 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

לקרם בוטנים:

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם בוטנים מלוחים קלויים וטחונים לפירורים דקים

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

ביצה

אופן ההכנה:

1 לבצק פריך: בקערה שמים קמח חמאה וסוכר. מפוררים פנימה את קוביות החמאה עד ליצירת מרקם חולי. מוסיפים חלמון ומעבדים ממש מעט, רק עד לבצק רך. משטחים לדיסקית ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.

2 מערבבים את כל חומרי הקרם בקערה או במיקסר עם וו גיטרה ושומרים בצד.

3 הרכבת הטארט: מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ.

4 משמנים רינג בחמאה, ועל נייר אפייה מקומח "מלבישים" את הבצק על הרינג.  בעזרת סכין מורידים עודפי בצק משולי הרינג. מקפיאים למשך 15 דק לפחות.

5 ממלאים את הרינג עם הבצק הקפוא בקרם הבוטנים - חשוב למלא רק שלושת רבעי גובה, כי הקרם תופס נפח באפייה.

6 אופים ב-180 מעלות 30-25 דקות, עד שהקרם תפוח, שחום ונראה יציב. להיזהר מייבוש הקרם באפייה.

7 מגישים עם כדור גלידה בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים