אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

עוגת שוקולד מפתיעה

אם מאסתם בעוגות שוקולד נימוחות אך סטנדרטיות, נסו לתבל את המתוק-מתוק הזה עם קצת פתיתי צ'ילי אדום ומלח גס. התוצאה: הפתעה נעימה שהיא כמו זיקוקי די נור בפה

דורית רביניאן | מאסטר שף VIP | פורסם 04/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

10 ביצים מופרדות

4 חבילות שוקולד מריר 100 גרם כל אחת

200 גרם חמאה

1/3 כוס חלב

1 כוס קורנפלור

כוס סוכר

צ'ילי אדום יבש

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 השוקולד: ממיסים על אש קטנה את השוקולד מריר, החמאה והחלב.

2 במיקסר מקציפים את עשרת החלמונים ביחד עם חצי כוס סוכר במשך 2 דקות ומוסיפים קורנפלור.

3 מחברים את השוקולד עם החלמונים ומוסיפים את הצ'ילי היבש.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את עשרת החלבונים ומכניסים בהדרגה את החצי השני של כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מחברים את הקצף עם התערובת ומקפלים. מעבירים לתבנית עגולה. מכניסים לתנור ל-50 דקות.

5 הציפוי: בסיר ממסים יחד את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. שופכים את הציפוי על העוגה ומפזרים טיפה מלח גס מלמעלה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

>> עוגיות שוקולד, פלפל שחור וצ'ילי