אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

שכבות בצק עלים וקרם גבינה, אגוזים וקליפת חציל שרופה

חציל שרוף זה הדבר. הוא מוסיף טעם וריח מטריפים שזורקים אותנו לילדות ולעוד כמה מקומות ומחזירים אותנו בחזרה לשולחן מול צלחת, עם שכבות של בצק עלים שבור, גבינות, צנוברים, שקדים וקליפת חציל שרופה אחת מלמעלה

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

20 ס"מ בצק עלים

200 גר' מסקרפונה

50 גר' גבינת ריקוטה עזים

50 גר' גבינת עזים

כ-10 עלי נענע קצוצה

כף זעתר קצוץ

חצי כפית שבבי צ'ילי

1 שן שום מגורר בפומפייה

מלח לפי הטעם

לפירורי אגוזים וחציל:

2 כפות שקדים מולבנים קלויים בתנור וקצוצים

2 כפות פיסטוקים קלויים בתנור וקצוצים

2 כפות צנוברים קלויים בתנור וקצוצים

חציל קטן (משתמשים רק בקליפה)

אופן ההכנה:

1 מרדדים מעט את הבצק ואופים בתנור 20-30 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמשחים. מצננים היטב ומפוררים לחתיכות גסות.

2 בקערה מערבבים את כל הגבינות יחד עם עשבי התיבול והתבלינים ומכניסים למקרר.

3 לשריפת קליפת החציל, מקלפים בעזרת סכין את החציל ובעזרת ברנר או בתנור בטמפרטורה מקסימלית ממש שורפים את קליפת החציל. כשהקליפה מעושנת מספיק (היא תהיה שחורה ושברירית) מניחים בצד ונותנים להתקרר. קוצצים את הקליפה דק ומערבבים עם כל האגוזים.

4 בכלי הגשה (אישיים או תבנית מרובעת) מניחים שכבת פירורי בצק, עליה קרם גבינה, שוב שכבת פירורי בצק ושוב קרם גבינה - כך, עד שמסתיימים החומרים. מסיימים בשכבת פירורי אגוזים וחציל ומגישים בטמפרטורת החדר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.