אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

טארט טאטן עם גלידה ביתית

אם היה אפשר להתפרץ דרך המסך לחדר של השופטים, כנראה היינו עושים את זה כשקיבלו את המנה הזו - טארט טאטן עשוי בול כמו שצריך, עם גלידה ביתית מנוקדת בגרגירי וניל אמיתי

אילנה ברניק | מאסטר שף | פורסם 03/07/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

200 גרם קמח

קורט מלח

קורט סוכר

2 כפות מים קרים

ביצה

לתפוחים:

12 תפוחי עץ פינק ליידי

חצי כוס סוכר

כף מים

50 גרם חמאה

דובדבני אמרנה

לגלידה:

8 ביצים טריות

שלושת רבעי כוס סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

כוס וחצי חלב

מקל וניל

אופן ההכנה:

הגלידה:

1 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים עם הסוכר.

2 מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב ומקל הווניל (קודם פותחים אותו וגורפים את הגרגירים לתוך הסיר, ואז מכניסים גם את המקל עצמו). מחממים ל-70 מעלות.

3 מעבירים בהדרגה ובאיטיות, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלב והשמנת החמה למסת הביצים והסוכר (כדי שהביצים לא יתבשלו).

4 מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, מבלי להגיע לרתיחה.

5 מסננים, מצננים בקערה כפולה עם קרח ומעבירים למכונת גלידה.

הטארט:

1 הבצק: מפוררים בקערה את החמאה עם הקמח, המלח, הסוכר, המים הקרים והביצה עד שמתקבל בצק.

2 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ בהתאם למחבת שבה נכין את הטארט. מעבירים למקרר לחצי שעה.

3 מקלפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה.

4 מכינים במחבת עבה קרמל מהסוכר והמים. כשהוא מגיע לצבע זהוב עמוק מוסיפים את החמאה ומיד מורידים מהאש.

5 מחממים תנור ל-175 מעלות. מסדרים את התפוחים על הקרמל עם הצד העגול כלפי מטה. מצופפים אותם עד כמה שאפשר. מכסים את התפוחים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האלומיניום, מסדרים על התפוחים את דובדבני האמרנה ומכסים בבצק הקר.

6 מחוררים את הבצק בכמה מקומות בסכין ואופים עוד 25 דקות.

7 הופכים את הטארט המוכן על צלחת ומגישים עם הגלידה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.