אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

דג על מדורת עגבניות

המנה של סופי פורת ממאסטר שף בהשראת מוסר הים המיתולוגי של אייל שני: דג מוסר שלם שנצלה מעדנות עם עלי מרווה וירקות קלויים, ומעל הכל - יריעה בול-במקום של בצק שמרים

סופי פורת | מאסטר שף | פורסם 27/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג מוסר ים שלם

מעט חמאה

מרווה

4 עגבניות

שן שום

פלפל חריף

מלח

פלפל שחור

כורכום

טיפה כמון

עגבניות שרי

שמן זית

זעתר

לבצק:

2 כוסות קמח

חצי כפית שמרים

מעט מלח

כוס מים

מעט שמן

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה – לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

2 צולים את הדג מכל צדדיו במחבת עם מעט חמאה.

3 ממלאים את בטן הדג בכמה עלי מרווה ומעבירים אותו לתבנית.

4 בינתיים צולים את העגבניות עם השום והפלפל החריף מכל הצדדים.

5 מקלפים את הירקות הצלויים וקוצצים גס. מסדרים את הירקות מסביב לדג בתבנית.

6 מתבלים במלח, פלפל, כורכום וטיפה כמון.

7 לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו ליריעה דקה. חותכים את הבצק לפי הגודל של התבנית ומכסים את התבנית כולה.

8 מכניסים את התבנית לתנור לכ-10 דקות, מפזרים על הבצק עלי מרווה ומחזירים ל-10 דקות נוספות.

9 מקפיצים במחבת עגבניות שרי עם שמן זית, מלח וזעתר. מניחים בכלי קטן ומגישים לצד הדג.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.