אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

צ'ייסרים ב-4 טעמים

כששחר דיבר על המנה פחדנו שהוא לקח על עצמו יותר ממה שהוא יכול לשאת. אבל שחר, כמו שחר, עשה את זה כמו גדול - והגיש לשופטים מנה אחת שהיא למעשה ארבע מנות מעולות שונות, שהעלתה אותו אחר כבוד למרפסת

שחר לוי | מאסטר שף | פורסם 02/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לצ'ייסר סביצ'ה:

פילה אינטיאס נקי מעור ועצמות

2 צנוניות

חצי שומר

חצי בצל

חופן פטרוזיליה קצוצה

תפוח אדמה

100 גרם תירס יבש קלוי

לרוטב:

30 מ"ל אוזו

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ אגוזים

לצ'ייסר ספיריטוזה ירקות:

5 עגבניות, חלוטות ומקולפות

1 פלפל צ'ילי אדום

1 פלפל שיפקה

1 בצל לבן קטן

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

125 מ"ל שמנת מתוקה

60 מ"ל וודקה

10 עגבניות שרי צהובות

3 תפוחי אדמה לבנים קטנים

5 כרובי ניצנים

שמן זית

לצ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:

2 מח עצם

ענף רוזמרין

חבילה פטריות שימאג'י שחורות

חבילת ערמונים בוואקום

ליטר ציר בקר

60 מ"ל וויסקי

לצ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:

חבילת שוקולד מריר 70% קקאו

קליפה מגוררת מתפוז אחד

60 מ"ל וודקה בטעם אספרסו

2 אגסים

200 גרם סוכר

אופן ההכנה:

צ'ייסר סביצ'ה:

1 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומאזנים טעמים עם פלפל ומלח.

2 מבשלים את תפוח האדמה במי מלח וחותכים לקוביות.

3 חותכים את פילה האינטיאס לרצועות דקות. בעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות דקות את הצנונית, השומר והבצל. קוצצים דק את הפטרוזיליה.

4 מערבבים את הירקות והדג עם הרוטב ומוסיפים את תפוח האדמה והתירס. מסדרים בכוסות צ'ייסר.

צ'ייסר ספיריטוזה ירקות:

1 קוצצים דק את העגבניות, הפלפלים, הבצל והשום ומבשלים בסיר כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל וכשהרוטב מוכן טוחנים הכל לכדי מחית אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה והוודקה.

2 מסדרים על תבנית אפייה עגבניות שרי צהובות, תפוחי אדמה קטנים וכרוב ניצנים. מזלפים מעל הכל שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד להשחמה יפה. חותכים לחצאים ומגישים בצ'ייסר על רוטב העגבניות.  

צ'ייסר שיפוד ערמונים ומח עצם:

1 מבשלים את מח העצם עם הרוזמרין, הפטריות והערמונים בציר הבקר כשעה. מוסיפים את הוויסקי.

2 מכינים שיפוד מענף הרוזמרין ונועצים עליו ערמון, פטרייה וביניהם את פנים מח העצם.

3 מגישים בצ'ייסר עם הרוטב בפנים.  

צ'ייסר ליקר שוקולד תפוז וטוויל שוקולד:

1 מחממים את השוקולד על בן מארי עד שהוא נמס.

2 מוסיפים גרידת תפוז ושוט של וודקה אספרסו ומערבבים עד שהאלכוהול קצת מתאדה (לא לחלוטין) ונבלע בשוקולד.

3 חותכים את האגסים לפלחים. מחממים במחבת את הסוכר עד ליצירת קרמל ומכניסים את האגסים, לציפוי.

4 ממלאים את הצ'ייסר ברוטב השוקולד ומניחים מעל פרוסת אגס מקורמלת.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.