אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

בורקס פילו במילוי גבינות ותרד

אם נדמה לכם שבורקס קנוי הוא מאכל ממכר, חכו עד שתכירו את בורקס הגבינה והתרד של בר פינס ממאסטר שף. הוא קריספי וטעים במיוחד, אבל הבונוס הגדול? הוא ממש לא מסובך להכנה

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת תרד שטוף

100 גרם חמאה

3 שיני שום פרוסות

חופן גבינת קשקבל מגורדת

חופן קממבר מגורדת

חופן פרמזן מגורדת

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

חבילת עלי בצק פילו

ביצה טרופה 

שומשום וקצח לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: במחבת גדולה ממיסים את החמאה ומטגנים בה את השום כדקה. מוסיפים את התרד, ומערבבים. מבשלים עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את הנוזלים.

2 מוסיפים לתרד את הקשקבל, הקממבר, הפרמזן, הביצים, המלח, הפלפל השחור, הפלפל הלבן ואגוז המוסקט ומערבבים.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 פורסים עלה פילו, מניחים במרכזו ערימה קצרה של תערובת התרד והגבינות ומקבלים לצורת משולש. מורחים ביצה על החלק העליון ומקשטים בשומשום וקצח. אופים בתנור כ-15-20 דקות, עד שהבצק שחום.

המתכונים מופיעים כפי שהובאו על ידי המתמודדים.