אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

חומוס עם בשר א לה מינוט

התוספת הכי ישראלית לבשר טוב: פרוסות פילה מיניון צרובות במחבת מוגשות על חומוס עם המון טחינה טחון טוב טוב, סלט רענן של כרובית טרייה ורוטב פלפלים עוקצני

יקי אלגרנטי וטום אביב | מאסטר שף | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח פילה מיניון (150 גרם)

מלח

פלפל שחור

מעט שמן זית, לטיגון

לחומוס:

חומוס, מושרה ומבושל עם מעט סודה לשתייה עד לריכוך

טחינה

מיץ לימון

מלח

לסלט כרובית:

רבע כרובית טרייה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

חופן נענע קצוצה

חופן שמיר קצוץ

שמן זית

מיץ לימון

מלח

לרוטב הפלפלים:

רבע פלפל חריף אדום

רבע פלפל חריף ירוק

שן שום

מלח

אופן ההכנה:

1 פורסים את נתח הפילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

2 טוחנים היטב את החומוס ומוסיפים טחינה (כ-50 אחוז), מעט ממי הבישול, לימון ומעט מלח.

3 מגרדים את הכרובית הטרייה בפומפייה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

4 טוחנים במעבד מזון את הפלפלים החריפים והשום. מוסיפים שמן זית כך שיכסה את הפלפלים וממליחים.

5 מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים במחבת עם שמן זית – כדקה בלבד מכל צד.

6 מסדרים בצלחת מצע של חומוס, עליו נתחי פילה, עליהם את סלט הכרובית ולבסוף את רוטב הפלפלים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים