אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

ביף וולינגטון

כשמכינים פעם שניה בעונה של מאסטר שף ביף וולינגטון, זה סימן שאתם כבר חייבים להכין אותו בבית, והמתכון של ויקטוריה ומוזנא הוא הדרך המושלמת להגיע אל ביף וולינגטון ביתי כמו שצריך

מוזנא בשארה | ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 24/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפילה:

נחת פילה מלבני במשקל של כ-1 ק"ג

כף שמן זית

כף חרדל

מלח 

פלפל

לפטריות:

כ-2 סלסילות של פטריות שמפיון ופורטבלו, קצוצות דק

עלים מ-2 ענפי טימין

מלח

פלפל

לבצק:

חצי חבילה של בצק עלים קפוא

1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:

1 מורחים את הפילה בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל הכל שכבה דקה של חרדל. מניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.

2 מחממת מחבת עד שהיא לוהטת וצורבים את נתח הפילה מכל הצדדים.

3 מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפטריות עם הטימין, המלח והפלפל עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות משחימות מעט. חשוב מאוד שלא יישארו בהן נוזלים.

4 מחממים תנור ל-230 מעלות.

5 פורסים את הבצק עלים ליריעה מרובעת, אם הוא מגולגל. מניחים במרכזו את הפטריות בצורת פס, מניחים מעל את הפילה וסוגרים את הבצק על הבשר מכל הכיוונים, ליצירת קוביית בצק סגורה. חורצים חור במרכז החלק העליון של הבצק ליצירת "ארובה".

6 טורפים את החלמון בקערה קטנה ומורחים אותו על הבצק. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור ומניחים למנוחה של כ-15 דקות. פורסים את המנה ומגישים.

המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.