אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

עוגת שוקולד תפוז עם רוטב לימון וקרם פטיסייר

שוקולד ולימון? בהחלט כן. לא תאמינו כמה טוב קרם הלימון משתלב בטארט שוקולד תפוז נהדר. קצפת בפנים, קרם פטיסייר מבחוץ, וזהו - אנחנו באמת לא יכולים לבקש דבר

אייל גרש | מאסטר שף | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-3 תבנות טארטלט):

רבע כוס (45 גרם) קמח רגיל

רבע כוס (45 גרם) קמח תפוחי אדמה

רבע כפית אבקת אפייה

חצי חפיסה (50 גרם) שוקולד תפוז, חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס (100 גרם) סוכר

שתי ביצים

גרידה מתפוז שלם

לקרם פטיסייר:

שני חלמונים

2 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

1 כוס חלב

1 כף תמצית וניל

2 עלי מרווה טריים

לקרם לימון:

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר

מיץ מחצי לימון

קליפת לימון מגוררת דק

לקצפת:

חצי כוס שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 הכנת הקרם לימון: ממיסים את החמאה ואת הסוכר יחדיו בסיר קטן מעל להבה בינונית, מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ובוחשים לתערובת אחידה.

2 הכנת הקצפת: שמים את השמנת המתוקה ואת הסוכר בקערה ומקציפים עם מיקסר ידני 3 דקות עד קבלת קצפת יציבה. שומרים בקירור עד ההגשה.

3 קרם פטיסייר: מחממים את החלב עם תמצית הוניל ועלי המרווה. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, את הסוכר ואת הקורנפלור לטמפרטורה אחידה.יוצקים את החלב החמים על תערובת החלמונים בהדרגה. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד הסמכה. מכסים את האש ונותנים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.

4 הכנת העוגה: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה קטנה עם גרידת התפוז ושוקולד התפוז.

5 מקציפים את חלבוני הביצים ומוסיפים סוכר בהדרגה.

6 מוסיפים חלמונים אחד אחרי השני ואת החומרים היבשים. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכניסים את התערובת לתוך תבניות טארטלטים ואופים למשך 25 עד 35 דקות, עד שהקיסם שנכנס באמצע עוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומקררים.

7 מחלקים לחצי כל טארט, ממלאים בקרם לימון וקצפת.

8 בתוך צלחת עמוקה, שמים את הטארט באמצע ומסביבו שופכים את קרם הפטיסייר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.