אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת12

קנלוני חציל

חגיגה של חצילים קטנטנים עם בטן מלאה באסאדו ואורז, על קרם חצילים שרופים. מילה שלנו – תכפילו כמויות כבר מעכשיו

צ'ירו ארז יוחנן | מאסטר שף | פורסם 13/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחצילונים הממולאים:

8 חצילונים שחורים קטנים

250 גרם בשר אסאדו טחון

1 כוס אורז יסמין, שטוף

2 עגבניות רכות, מגורדות

1 כפית בהרט

3 כפות רכז רימונים

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

 4 עלים של גרניום לימוני, קצוצים דק דק

שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

כוס וחצי מים רותחים

2 כפות רסק עגבניות

כפית וחצי סוכר

חצי כפית מלח

מיץ מחצי לימון

למחית חצילים: 

2 חצילי שדה

2 שיני שום

3 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

קורט כמון

קורט מלח

לקישוט:

עגבניות, חתוכות לברונואז (קוביות קטנטנות)

פטרוזיליה

צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את החצילים ומעבירים אותם ל-20-15 דקות לקערה גדולה עם מים קרים וכף מלח, כדי להוציא את המרירות מקליפת החציל.

2 בזמן שהחצילים במים מערבבים את הבשר עם האורז. מוסיפים את העגבניות, הבהרט, הפלפל השחור, המלח, רכז רימונים והגרניום הלימוני.

3 מכינים את הרוטב: מבשלים יחד את כל המרכיבים.

4 מוציאים את החצילים מהמים ומייבשים בעזרת נייר סופג. ממלאים בתערובת עד הסוף, אך לא דוחסים.

5 במחבת טפלון מחממים רבע כוס שמן קנולה ומטגנים את החצילים עד שיבריקו.

6 משכיבים את החצילים בסיר עם רוטב העגבניות. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה, ודואגים תמיד שיש נוזלים בסיר כדי שהאורז יתבשל כהלכה.

7 בזמן שהחצילים מתבשלים מכינים את המחית: שורפים על הגז את החצילים עד שיתרככו מאוד. בזהירות מרוקנים את הליבה לקערה. מגרדים את שיני השום פנימה, סוחטים את הלימון, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת המלח והכמון. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם עשיר אך לא חלק מדי.

8 מערבבים את קוביות העגבניות עם הפטרוזיליה והמלח.

9 מצלחתים: מניחים רינג על צלחת. בתחתית מניחים מעט קרם חציל, ומעליו חציל ממולא. מפזרים את קוביות העגבנייה ומקשטים בצנוברים הקלויים וברוטב העגבניות.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.