אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קובה בורגול מטוגנת במילוי דג לוקוס

מנה משודרגת וטעימה במיוחד של קובה במעטפת פריכה וקריספית במילוי מפתיע של דג לוקוס

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 20/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

למלית הלוקוס:

2 בצלים קצוצים דק

1/4 כוס שמן זית

1 צ'ילי אדום קצוץ

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/4 כפית כמון

מלח

פלפל שחור

כפית מחוקה אבקת קארי

1/4 כפית כורכום

800 גרם פילה לוקוס, מנוקה מהעור וחתוך לקוביות

חופן עלי כוסברה קצוצים

לבצק הקובה:

500 גרם בורגול דק, מושרה

במים פושרים כ־ 15 דקות

4 פלפלים מתוקים יבשים

מושרים במים חמים למשך חצי שעה

1 בצל חתוך לרבעים

כפית מחוקה של כמון

כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

500 גרם פילה לוקוס מנוקה מהעור

כף קורנפלור

לטחינה כוסברה וצ'ילי:

1/3 כוס טחינה

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס מים קרים

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

4 גבעולי כוסברה קצוצים

מלח

1 שן שום

להגשה:

זרעי עגבניות שרי צהובות

גרידה מ־1/2 לימון

כמה עלי כוסברה

פלח לימון או ליים

אופן ההכנה:

1 מלית לוקוס: מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את הצ'ילי והפלפל החריף ומטגנים כ־3 דקות.

2 נוספות. מכניסים את התבלינים פנימה ומטגנים כדקה. מוסיפים את קוביות הלוקוס ומטגנים אותן כ־ 3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו ללבן. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את הכוסברה. מצננים.

3 בצק הקובה: סוחטים היטב את הבורגול ומניחים אותו בקערה יחד עם התבלינים, הבצל, הדג, הפלפלים המתוקים (מסוננים מהמים) והקורנפלור. טוחנים את התערובת במטחנת בשר פעמיים לקבלת בצק (אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף מעט מים). לשים את התערובת כחמש דקות לקבלת בצק אחיד.

4 קובה: מניחים על משטח העבודה קערה ובה מים קרים. קורצים עיגולים מהבצק במשקל של כ־ 30 גרם כ"א (גודל של כדור פינג פונג) וטובלים את היד במעט מים. בעזרת האצבע יוצרים גומה בתוך הכדור (חשוב ליצור דפנות דקים ככל האפשר כדי להכניס כמה שיותר מלית פנימה). כשהגומה מוכנה מכניסים ממלית הדג פנימה, שוב מרטיבים את היד וסוגרים את הקובה לצורת כדור. מניחים את הכדורים בתבנית ומכניסים למקפיא ל־10 דקות.

5 מחממים את השמן ל־ 170 מעלות (אם אין מדחום — זורקים חתיכה קטנה מהבורגול לשמן, אם אחרי שנייה היא צפה סימן שהשמן בטמפרטורה הרצויה) ומניחים בו כמה כדורי קובה (חשוב לא להעמיס, אלא להכניס כמה כדורים בודדים בכל פעם). מטגנים את הכדורים עד שהם הופכים חומים. מוציאים ומניחים על משטח עם נייר סופג.

6 טחינה: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד - אם הטחינה סמיכה מידי מוסיפים מעט מים או מיץ לימון, אם היא דלילה מידי מוסיפים מעט טחינה גולמית. מעבירים את הטחינה לבקבוק לחיץ בעל פיה צרה.

7 הרכבה: מזלפים עיגולים של טחינה על הצלחת. מניחים את כדורי הקובה בצורה אקראית על פסי הטחינה. מפזרים מעל זרעי עגבניות, עלי כוסברה צעירים וגרידת לימון. מומלץ להגיש עם פלח לימון או ליים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים