אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

בייגל טלה

בצק ממולא בשר טלה עסיסי ומתובל היטב – מנה עיקרית נפלאה שנראית נהדר במרכז כל שולחן

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 17/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבייגל:

700 גרם קמח

כף שמרים

כף מלח

3 כפות שמן זית

חצי כפית צ'ילי

חצי כפית עלי תימין

למילוי:

1 בצל שאלוט או רגיל, קצוץ

1 חציל (לא חובה)

כ-300 גרם בשר טלה טחון

מעט שומן טלה

שן שום קצוצה

צ'ילי יבש (לא חובה)

פלפל אדום חריף קצוץ (לא חובה)

פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

קורט מלח

קורט פפריקה מתוקה

קורט כמון

קורט קינמון

קורט סוכר

מעט מיץ לימון

כף צימוקים לבנים קצוצים (לא חובה)

כף פיסטוקים קלויים טחונים (לא חובה)

שמן זית

לציפוי:

שומשום

סומק

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו לישה מערבבים כ-4 דקות את הקמח עם מעט מים, שמרים וסוכר. מוסיפים כ-300 מ"ל מים פושרים ומערבבים 4 דקות נוספות.

2 מוסיפים את השמן, המלח, הצ'ילי והתימין ומערבלים עוד 4 דקות. מניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 שורפים את החציל על אש גלויה.

4 מטגנים את הבצל עד שמזהיב מאוד, מוסיפים את השום והפלפלים החריפים, הבשר והשומן, מטגנים מעט ומוסיפים את התבלינים. אם רוצים אפשר להוסיף למילוי גם צימוקים קצוצים דק ופיסטוקים קלויים טחונים. מוסיפים סוכר ולימון, טועמים ומתקנים תיבול.

5 מקלפים את החציל השרוף ומוסיפים חצי מבשרו לתערובת (לא חובה).

6 פותחים את הבצק לעיגול גדול, מסדרים את המילוי בשורה על הבצק ומגלגלים כמו רולדה. מחברים את הקצוות לצורת בייגל עגול. מניחים לתפיחה לעוד כמה דקות.

7 טובלים את הבצק הממולא במים קרים, ואז מצפים מכל הצדדים בשומשום וסומק, ומטפטפים מעט שמן זית.

8 אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שמשחים. אפשר למשוח בשמן זית או לטפטף מעט על הבייגל לאחר האפייה.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.