אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

עוף בסיידר תפוחים

מנת הכניסה של שחר סחררה את השופטים וגרמה לנו לרצות להיות חברים שלו ושיזמין אותנו לארוחה לאכול עוף עסיסי וטעים בצורה יוצאת דופן. מנת עוף כביכול פשוטה, ומלאת רגש

שחר לוי | מאסטר שף | פורסם 11/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 שוקיים

שמן לטיגון

15 תפוחי אדמה קטנים

חבילת פטריות שמפיניון

15 בצלי שאלוט

3 שיני שום

2 בקבוקים של סיידר תפוחים מוגז

רוטב תאנה מפולפלת

50 מ"ל ליקר דובדבנים

2 עלי דפנה

ענף רוזמרין

3 ענפי תימין

5 עלי מרווה

10 שזיפים מיובשים

מלח

פלפל לפי הטעם

להגשה:

אורז לבן מוכן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 מנקים את השוקיים ומטגנים בסיר עד הזהבה. מטגנים גם את תפוחי האדמה, הפטריות, בצלי השאלוט ושיני השום.

3 מוסיפים את סיידר התפוחים המוגז, רוטב התאנה המפולפלת וליקר הדובדבנים.

4 מוסיפים את כל עשבי התיבול ואת השזיפים המיובשים, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

5 מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים לתנור לשעה. מרוקנים את הנוזלים לסיר ומחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי.

6 מצמצמים את הרוטב על אש גבוהה ומאזנים טעמים.

7 מוזגים את הרוטב חזרה לתבנית ומגישים עם אורז.

 כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.