אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

מרק דגים מקסיקני

רוצים להרגיש מקסיקו, אבל על אמת? תתחילו בתירס בתוך מרק הדגים. לאברהם לאורנו זה עבד יופי, והכניס אותו באופן חלק לאודישן שני מול השופטים

אברהם לאורנו | מאסטר שף | פורסם 19/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דגי לברק

6 קלחי תירס לבן

200 גרם מולים

200 גרם שרימפס

200 גרם קלמרי

300 גרם קישוא

2 בטטות גדולות

500 גרם דלעת כתומה

שמן זית

1 ראש שום גדול, מפורק לשיניים וקלוף

2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק

500 גרם עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות

צ'ילי צ'יפוטלה מבושל (קופסת שימורים)

מלח

פלפל לבן

קורט פלפל שחור

פפריקה חריפה

1 צרור כוסברה

מיץ ליים

2 בצלים סגולים גדולים, קצוצים

פלחי לימון או ליים, להגשה

אופן ההכנה:

1 מפלטים את הדגים. מבשלים את האדרה והראש במים רותחים עם מלח. מגלחים את קלחי התירס ומוסיפים את הקלחים העירומים למים.

2 שוטפים את המולים ומנקים משערות. מרתיחים סיר נוסף עם מים ומבשלים בו את המולים עד שהם נפתחים.

3 מוציאים את המולים ומכניסים במקומם את השרימפס (שלמים). בינתיים מנקים את הקלמרי כך שיישארו רק ראשים וגוף.

4 בסיר נוסף מבשלים את הבטטה, הקישוא והדלעת. מסננים וטוחנים.

5 מכינים סלסה: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים 3 שיני שום, בצלים, עגבניות מקולפות וצ'יפוטלה לפי מידת החריפות הרצויה. מתבלים במלח, הרבה פלפל לבן וקורט של פלפל שחור ופפריקה חריפה.

6 כשהסלסה מוכנה מוציאים את האדרות וקלחי התירס מהסיר הרותח ומכניסים במקומם את גרעיני התירס, הסלסה והירקות הטחונים.

7 מוסיפים גם את הקלמרי, אחרי 5 דקות את המולים ואחרי עוד 5 דקות את השרימפס.

8 מוודאים שאין בפילטים של הלברק עצמות, חותכים אותם לחתיכות גדולות (משאירים את העור) ומוסיפים למרק. קושרים חצי צרור כוסברה בתוך עצמו ומוסיפים גם.

9 מבשלים מקסימום 17 דקות. 

10 טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ ליים לפי הטעם.

11 מגישים עם בצל סגול קצוץ, כוסברה טרייה ופלח לימון.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.