אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מנסף

קצת מפתיע לקבל מבחורה בשם נטלי פינקלשטיין מתכון למנסף, אבל תשמעו - כשיש לך את זה אז יש לך את זה. זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו

נטלי פינקלשטיין | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שקדים פרוסים

2 כוסות אורז

2.5 כוסות מים רותחים לבישול + 2 כוסות להשרייה

300 גרם בשר

3 בצלים

תמצית / תיון תה ״מאסלה״

4 כפות שמן קנולה

כף מלח + חצי כפית לבשר

חצי כפית קינמון

חצי כפית בהרט

2 כפות טחינה גולמית

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 קולים במחבת את השקדים ושמים בצד.

2 משרים את האורז ב-2 כוסות מים רותחים וקצת מלח, ובינתיים קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן עד שהם שזופים ומטוגנים טוב טוב.

3 מוציאים את הבצלים, מסננים את השמן במסננת ושמים בצד. באותו מחבת שמים את הבשר ומפוררים לאט לאט, על אש בינונית, עד שיצאו הנוזלים. מתבלים בחצי כפית מלח, בהרט וקינמון, מכבים את האש, מוסיפים את הבצל המטוגן ושמים בצד.

4 מסננים את האורז.

5 שמים 2/3 מכמות הבשר בסיר ומוסיפים אליו את האורז, מטגנים קצת ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים וכף מלח. מנמיכים את האש, שמים מגבת בין הסיר למכסה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה.

6 מסדרים בצלחת הגשה את האורז, עליו מניחים את 1/3 מהבשר שנותר והשקדים, מקשטים מסביב עם פטרוזיליה קצוצה ומזלפים טחינה גולמית.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.