אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טאקו דג

המנה המקסיקנית הקלאסית בגרסה קלילה ונפלאה עם לוקוס מטוגן בבלילה פריכה

מיטל רייכל | מאסטר שף | פורסם 21/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

200 גרם פילה לוקוס חתוך לקוביות

1 חבילת טמפורה או ציפוי לנאגטס

1 בקבוק בירה

רוטב טבסקו

צ'ילי גרוס

גרידת קליפת ליים

לסלסה:

4 עגבניות

1 בצל סגול גדול

2 פלפל צ'ילי אדום

1 צרור כוסברה (עלים מופרדים מגבעולים)

2 אבוקדו

4-3 ליים

לסלט כרוב:

1 כרוב סגול פרוס דק

4 טורטיות

2 גביעי שמנת חמוצה

שמן קנולה לטיגון עמוק

לגוואקמולה:

אבוקדו

צ'ילי אדום

בצל סגול

כוסברה

אופן ההכנה:

1 מכינים את בלילת הטמפורה או הנאגטס לפי על פי הוראות היצרן, אך מחליפים את המים בבירה. מוסיפים טבסקו, צ'ילי גרוס, גרידת ליים ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב ומכניסים למקרר עד 15 דקות לפני הטיגון (הבלילה צריכה להיות קרה).

2 סלסת עגבניות: חותכים עגבניות ובצל סגול לקוביות קטנות, מעט כוסברה קצוצה וצ'ילי אדום. מערבבים הכל, מוסיפים מלח, מיץ ליים וגרידת ליים.

3 מוסיפים לכרוב הסגול עלי כוסברה, צ'ילי גרוס (תירס אם אוהבים), גרידת ליים, מעט טבסקו ושמנת חמוצה.

4 במכתש ועלי כותשים היטב לכדי משחה אבוקדו, צ'ילי אדום, בצל סגול, כוסברה ולכתוש. מתבלים במיץ ליים, מלח וגרידת ליים.

5 צורבים מעט על מנגל את הטורטיות, ולאחר מכן מניחים הפוך על רשת התנור - כדי ליצור צורת טאקו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ל-3-2 דקות - זהירות לא לשרוף!

6 מצפים את חתיכות הלוקוס בבלילת הטמפורה, מנערים מעט ומטגנים בשמן חם. מוציאים למסננת ומפזרים מעל מעט גרידת ליים ומלח.

7 מרכיבים: על כל טאקו מורחים גוואקמולה, מניחים מעל סלט כרוב, 3-2 חתיכות מהדג, מעט סלסלת עגבניות, כף שמנת חמוצה וסחיטה קלה של ליים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.