אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

עוגת סלמון

מנה סופר חגיגית שמגיעה עם אפקט וואו מובנה - עוגה של סלמון שנכבש במלח, סוכר, סלרי ושומר, עם חמאת אנשובי וצלפים ורוטב פלפלים אדום וירוק. טעימה, עדינה ואצילית

נוגה יהל | מאסטר שף | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסלמון הכבוש:

1 ק"ג פילה סלמון טרי

1 כוס סוכר

1 כוס מלח

עלים מ-4-5 גבעולי סלרי, קצוצים דק

1 שומר, קצוץ דק

לבניית העוגה:

200 גרם חמאה

1 חבילה קטנה פילה אנשובי משומר, מסונננים (פילטים)

כף צלפים

לרוטב הירוק:

4-5 עגבניות ירוקות (קשות ולא בשלות)

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים

6-7 שיני שום קלופות לבישול

1 שן שום כתושה טרייה

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית וחצי חומץ

כף מיונז

לרוטב האדום:

4-5 פלפלים אדומים קלויים

2 כפיות חומץ

1 כף שטוחה מיונז

מלח ופלפל צ'ילי גרוס לפי הטעם

כפית שמן זית

להגשה:

פרוסות לחם קלוי מכל סוג

אופן ההכנה:

1 יום לפני ההגשה מתחילים לעבוד על הסלמון: מערבבים בקערה את המלח והסוכר. מוסיפים את השומר והסלרי הקצוץ ומערבבים.מניחים את הדג בתבנית, צד העור כלפי מטה. את כל התערובת מפזרים על הדג בחלקו הבשרי. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומניחים על הניילון משהו בעל משקל כבד כדי ללחוץ על הדג (למשל בקבוקי מים). מכניסים את תבנית הדג למקרר לכ- 24 שעות.

2 לאחר כ-24 שעות מוציאים את הסלמון מהמקרר ושוטפים אותו היטב. מנגבים בנייר סופג ומניחים במקרר.

3. מוציאים את החמאה מהמקרר כדי שתהיה רכה מאוד. קוצצים את האנשובי דק מאוד ומערבבים עם החמאה הרכה עד ליצירת משחה כמעט נוזלית.

4 בונים את העוגה: מוציאים את הסלמון מהמקרר ופורסים פרוסות דקות. מניחים ניילון נצמד על תבנית ומעליו מניחים רינג בקוטר 15 ס"מ. בתוך הרינג מניחים שכבה של פרוסות סלמון ועליה שכבה מהתערובת של החמאה ו-2-3 צלפים, שכבה כן שכבה לא. ככה ממשיכים בשכבות עד שמגיעים לגובה הרינג.

5 מכניסים את הרינג לפריזר כאשר הוא מכוסה בניילון נצמד ל- 10 דקות. לקראת ההגשה מוציאים את הרינג מהמקפיא ומחלצים את העוגה מהרינג בעזרת סכין. חותכים פרוסות מהעוגה לפי כמות הסועדים (ונותנים לסלמון להפשיר אם קפא).

6 מכינים רוטב ירוק: מכניסים את העגבניות, הפלפל ושיני השום לסיר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי 30 דקות או עד שהירקות רכים מאוד. מסננים את הירקות מהמים, ובעזרת בלנדר טוחנים את הירקות עד לעיסה חלקה ואחידה. ניתן לסנן לאחר הטחינה כדי להגיע למרקם חלק. למחית הירוקה מוסיפים מוסיפים את החומץ, המיונז, שן השום הכתושה ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.

7 מכינים רוטב האדום: קולפים את הפלפלים האדומים הצלויים (ככה קולים פלפלים), מוציאים את כל גרגירי הפלפל. מסננים את המים מהפלפלים הקלויים ושומרים בצד. טוחנים את הפלפלים בבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה:מגישים את עוגת הסלמון עם שני הרטבים ועם לחם קלוי. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.