אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

קוסקוס עם תבשיל כבש ויפרח

צלעות כבש, בצלים ממולאים ופירות יבשים על קוסקוס - זאת המנה שמייצגת את המטבח של גלי בן שמעון ואצלה בבית מתעלפים על הצלעות האלה. עם כזאת מנה, לא פלא שגלי עפה על עצמה

גלי בן שמעון | מאסטר שף | פורסם 03/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכבש:

5 צלעות בייבי טלה

פירות יבשים: משמש, שזיף מגולען, צימוק ג'מבו

20 בצלצלי שאלוט, פרוסים לרצועות

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקה

ראס אל חנות

מקל קינמון

סילאן

שקדים פרוסים

לקוסקוס:

חצי קילו סולת

שמן רגיל

מלח

פלפל שחור

3-4 כפות מנוזל הבישול של הכבש

לבצלים הממולאים:

3 בצלים גדולים, קלופים

3 כוסות אורז, שטוף ומסונן

בצל ירוק קצוץ

גבעול סלרי קצוץ

שן שום קצוצה

4 עגבניות שרי קצוצות

מלח

פלפל שחור

שמן

מלח לימון

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 הצלעות: משרים את הפירות היבשים במים חמים.

2 צורבים את הצלעות בסיר שטוח עד הזהבה משני הצדדים (ללא שמן). מוציאים ושומרים בצד. בשומן שנוצר בסיר מטגנים את השאלוט (אם צריך, מוסיפים שמן זית). מוסיפים מעט מים ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, מקל קינמון וסילאן.

3 מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים אותם ואת הצלעות לסיר. מוסיפים עוד מעט סילאן ומים במידת הצורך עד לכיסוי.

4 הקוסקוס: שמים את הסולת בקערה גדולה ולידה מניחים קערה עם מים פושרים. בקערה שלישית מערבבים בהדרגה סולת עם מים ליצירת גרגירי קוסקוס. את הגרגירים מעבירים למסננת שתתיישב על הסיר עם התבשיל.

5 מניחים את המסננת על הסיר, יוצרים חור במרכז, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.

6 מכבים את האש ומעבירים את הקוסקוס בנפה מיוחד לקערה.

7 מוסיפים לקוסקוס שמן רגיל, מלח, פלפל וכמה כפות מנוזלי הבישול של הכבש.

8 מחזירים את הסולת למסננת לבישול נוסף תחת מים, של עוד כ-45 דקות.

9 הבצלים הממולאים: חורצים חריץ אחד בצד של הבצלים, מכניסים לקערה עם מים ומבשלים במיקרו 20 דקות, לריכוך.

10 מערבבים בקערה את האורז עם הבצל הירוק, הסלרי, השום, 2 מעגבניות השרי הקצוצות, מלח, פלפל, קצת שמן ומלח לימון.

11 מפרידים את הבצלים לעלים וממלאים כל עלה בכף מהמילוי. מגלגלים ומסדרים צפוף בשכבה אחת בסיר טפלון שטוח.

12 מזלפים שמן, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שאר העגבניות הקצוצות ואת מיץ הלימון. מוסיפים מים עד שתי אצבעות מעל לגובה הבצלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהנוזל מצטמצם. לא מפחדים שהתחתית תיחכך, זה אפילו מומלץ.

13 לפני ההגשה מניחים את סיר הכבש פתוח בתנור, להשחמה.

14 מגישים את הקוסקוס ומעליו את תבשיל הכבש והבצלים הממולאים.