אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לברק שלם עם קארי סמיך

פוחדים להכין דג שלם בבית? יהוידע ממאסטר שף מלמד איך להכין דג שלם ברוטב קארי פיקנטי וסמיך בלי הרבה עבודה

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לדג:

1 דג לברק שלם

מלח

פלפל

1 כף שמן זית

לרוטב:

1 בצל פרוס לפרוסות

חופן עגבניות שרי

2 שיני שום כתושות

כפית ג'ינג'ר כתוש

חופן פפאיה ירוקה מגורדת

חצי כף משחת קארי צהוב

1 מיכל שמנת 38%

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הג במלח ופלפל. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הדג בשלמותו משני הצדדים להזהבה. מעבירים את הדג לתנור ל-10 דקות.

3 מחממים בסיר קטן מים וכשהם רותחים מוסיפים את הבצל הפרוס עד שהוא רך. טוחמים במעבד מזון לקרם בצל.

4 במקביל, צולים על מחבת או בתנור את עגבניות השרי עד שהן רכות. טוחנים במעבד מזון לקרם עגבניות.

5 מטגנים במחבת את השום והג'ינג'ר כדקה. מוסיפים כף גדושה של קארי צהוב את הפפאיה ומטגנים כדקה. מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את מחית העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כמה דקות. מוסיפים שמנת ומערבבים.

6 מניחים את הרוטב על צלחת ומעל מסדרים את הדג.