אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

כנאפה בשלושה טעמים

אנחנו יודעים, מחית דלעת מרוכזת היא לא מרכיב שיש בכל בית, אבל היי - אתם יכולים להכין כל אחת משתי הכנאפות האחרות של נטע, עם פקאנים במייפל או עם מלית לימונית. הרבה עבודה? בזה אנחנו כבר לא יכולים לעזור

נטע בלטר | מאסטר שף | פורסם 24/06/19 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

שערות קדאיף

100 גרם חמאה

מעט pumpkin spice

חופן ועוד 10 פיסטוקים

חצי כוס סוכר ורבע כוס מים (לסירופ)

לתערובת הגבינות:

3 כפות גבינת עיזים

550 גרם ריקוטה

כף סירופ מייפל

5 פקאנים עם מייפל (ראו מילוי הפקאן)

למילוי לימון:

לימון וחצי

חצי כוס סוכר

חצי כוס מיץ מלימון טרי

50 גרם חמאה מומסת

2 ביצים

למילוי דלעת:

3 כפות רסק דלעת מרוכז

כף חלב

כפית סוכר

חצי כפית של pumpkin spice

למילוי פקאן מסוכר:

חופן של אגוזי פקאן

כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה. מערבבים כל כמה דקות, עד לקבלת סירופ. מניחים בצד לצינון.

2 מילוי לימון: מקלפים את הלימונים וטוחנים את הקליפה עם הסוכר עד לקבלת קליפות קצוצות מסוכרות.

3. מערבבים בקערה את החמאה המומסת עם קליפות הלימון והסוכר הגרוסים. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט טרי.

4 שופכים את התערובת לסיר קטן ומבשלים כ-7 דקות עד שהיא מתקשה. מורידים מהאש ומניחים לצינון.

5 מילוי דלעת: מערבבים את רסק הדלעת עם חלב, סוכר ו-pumpkin spice.

6 מילוי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את הפקאנים והמייפל בקערה עד שהם מצופים. משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-3 דקות בשלב הכי גבוה בתנור. הפקאנים אמורים להתקשות ולהזהיב מעט. מוציאים ומניחים לצינון.

7 טוחנים חופן מההפיסטוקים לצלחות ושומרים בצד. את ה-10 הנותרים קוצצים גס.

8 תערובות גבינות: מערבבים בקערה בינונית 2 כפות גבינת עיזים עם 350 גרם גבינת ריקוטה, עד שילוב מלא של שתי הגבינות (רצוי עם מזלג).

9 בקערה נפרדת מערבבים כף של גבינת עיזים עם 200 גרם ריקוטה עד שילוב מלא של הגבינות. מוסיפים מייפל ומערבבים היטב.

10 קוצצים 5 מהפקאנים שאפינו עם מייפל ומערבבים לתוך תערובת הגבינות השנייה (זו עם המייפל).

11 הרכבת המנה: מפרידים את שערות הקדאיף וממיסים את החמאה.

12 מסדרים 6 כלים אישיים על תבנית התנור ושופכים לכל אחד מהם 2 כפות חמאה מומסת. מברישים את צידי הכלים בחמאה.

13 בשניים מהכלים (אלו שאתם מייעדים לכנאפה דלעת) מפזרים מעט pumpkin spice.

14 מסדרים את שערות הקדאיף בתוך הכלים – משטחים שערות בעובי של כסנטימטר בתחתית של הכלי ובצדדים. מברישים את הקדאיף בחמאה מומסת.

15 לכנאפה דלעת: מניחים על הקדאיף שבתחתית שני הכלים הייעודיים כפית מתערובת הגבינות ללא המייפל, ועליה כפית של תערובת דלעת. מוודאים שזה ממלא את המרכז. מוסיפים כפית נוסף של גבינה, מפזרים מעט שערות קדאיף ולוחצים בעדינות ליישור. מברישים במעט חמאה.

16 לכנאפה לימון-פיסטוק: ממלאים בשניים מהכלים כפית של תערובת הגבינות ללא המייפל, ועליה כפית של מילוי הלימון. מוודאים שזה ממלא את המרכז, ומפזרים את הפיסטוקים הקצוצים. מוסיפים עוד כפית של גבינה, מפזרים שערות קדאיף, מיישרים בעדינות ומברישים בחמאה.

17 לכנאפה פקאן: ממלאים בשני הכלים האחרונים 2 כפיות של תערובת הגבינות עם המייפל. מכסים במעט שערות קדאיף ולוחצים בעדינות ליישור. מברישים במעט חמאה.

18 מחממים את התנור ל-180 – חום תחתון בלבד.

19 מכניסים את התבנית לשלב התחתון של התנור ואופים 18 דקות.

20 מוציאים את התבנית והופכים את הכלים בעדינות ובזהירות, אחד אחד, על צלחת חסינת חום. משחררים את הכנאפה, ומכניסים חזרה לתנור לעוד דקה.

21 מוציאים, ושופכים 2 כפות סירופ מלמעלה.

22 לפני ההגשה מקשטים את הכנאפה של המייפל בפקאן מסוכר, ואת הכנאפה בטעם לימון-פיסטוק בפיסטוקים גרוסים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.