אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ביש בש - סלט שומר חם

אין שולחן שבת או חג מרוקאי בלי סלט ביש בש ובר פינס ממאסטר שף מכינה את הגרסה שלה כדי שגם אתם תוכלו להפוך אותו לקבוע על השולחן. ורוצים לשמוע סוד? הוא גם יכול להיות אחלה רוטב לקציצות או חזה עוף

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 09/01/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כף שמן

1 בצל חתוך לקוביות

7 שיני שום קצוצות דק

5 שומרים מחולקים ל-4 ללא החלק הפנימי הקשה

 כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור טחון

חצי כפית פלפל לבן טחון

מלח

מיץ מלימון שלם

כוס מים חמים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

2 מוסיפים את השומר ומערבבים.

3 מוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון ואת המים החמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש גבוהה כ-15 דק לצימצום והסמכת הרוטב.

4 מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה. מגישים.

טיפ: אפשר להוסיף קציצות או חלקי עוף ולהפוך את הסלט לרוטב.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.