אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

צ'יבורק

הצ'יבורק של אלברט כל כך יפה, שאפילו לא צריך לטעום אותו בשביל לדעת שהוא מושלם. אבל השופטים טעמו בכל זאת, ונחשו מה? הם גילו שהם מושלם

אלברט איפראימוב | מאסטר שף | פורסם 21/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק:

500 גרם קמח לבן

כפית מלח

כפית סוכר

10 גרם שמרים יבשים

2 כוסות מים

מילוי:

קילו בשר כבש טחון

חצי צרור פטרוזיליה

1 בצל לבן

חצי פלפל חריף

מלח

פלפל שחור

חלמון טרוף, למריחה

לרוטב:

רבע צרור שמיר

שן שום

5 כפות יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב כ-10 דקות ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

2 מילוי: קוצצים פטרוזיליה, בצל ופלפל חריף ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

3 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים שני עיגולים שאחד מהם קטן בסנטימטר מהשני.

4 מניחים על העיגול הגדול מבין השניים 2 וחצי כפות מתערובת הבשר, מיישרים ומשאירים מסגרת בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את העיגול הקטן מעל.

5 מקפלים את השוליים לכל האורך וסוגרים יפה. מחממים תנור ל-250 מעלות.

6 יוצרים חור קטן במרכז העיגול העליון ומברישים הכל בחלמון.

7 צולים על תוכנית גריל כ-10 דקות ומורידים ל-170 מעלות. אופים עד שמזהיב יפה.

8 רוטב: קוצצים את השמיר והשום למצב חמאתי, מערבבים עם היוגורט ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.