אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

טורטליני בצלי שאלוט על קרם ארטישוק ירושלמי ובלאק קוד

אנחנו רק מלקרוא את השם של המתכון הזה נהיים עייפים, אבל האמת - אם עכשיו הייתה ליאור אוחיון נוחתת אצלנו עם הצלחת הזו - עם הדג, הטורטליני, הפירה והסלט - היינו שמחים בטירוף

ליאור אוחיון | מאסטר שף | פורסם 04/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

125 גרם קמח לבן

125 גרם קמח פסטה

2 חלמונים

2 ביצים

מלח

כף שמן זית

לדג:

1 פילה דג בלאק קוד, ללא העור

שמן זית

עלי מרווה

שום

רוזמרין

כף סילאן

למילוי:

10 בצלי שאלוט

שמן זית

שום

עלי מרווה

מלח

פלפל שחור

מעט סוכר

לפירה ארטישוק ירושלמי:

7 ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים

כוס חלב

כוס שמנת מתוקה

חצי כפית מלח

לסלט:

שורש פטרוזיליה

מיץ לימון טרי

צ'ילי אדום טרי

מעט שמן

פטריות שיטאקי טריות

שמן זית

עלי מרווה

שום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

 1 מכינים את הפסטה: מערבבים את המרכיבים, לשים לבצק אחיד ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים לשעה במקרר.

>> מתכונים לשבועות

 2 משרים את הדג בשמן זית, מרווה, שום, רוזמרין וסילאן עד לסיום ההכנות.

3 מכינים את המילוי לטורטליני: קוצצים בצלי שאלוט דק ומטגנים על אש נמוכה בשמן זית עם שום, מרווה, מלח, פלפל וסוכר. כשמגיעים להשחמה כהה מסירים מהאש.

4 פירה ארטישוק ירושלמי: מחממים בסיר קטן ארטישוק ירושלמי עם חלב, שמנת ומלח. מבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.

5 הסלט: קולפים את שורש הפטרוזיליה לרצועות ומשרים בלימון עם צ'ילי אדום טרי, מלח ושמן. קוצצים את הפטריות לאורך ומטגנים בשמן זית עם מרווה, שום, מלח ופלפל.

6 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה עד לשלב האחרון. קורצים עיגולים, ממלאים בבצלי השאלוט ללא התבלינים וסוגרים לצורת טורטליני. מבשלים את הטורטליני במים רותחים.

7 מסננים את הארטישוקים וטוחנים בבלנדר. מתקנים טעמים.

8 מחממים מחבת, מוציאים את הדג מהמשרה וצורבים ללא תוספת שמן 5 דקות מכל צד.

9 להגשה: מסדרים את קרם הארטישוק הירושלמי על צלחת, מניחים מעל את הטורטליני והדג ובצד את הסלט.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.