אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

קינוח מסקרפונה תותים

החיים שלנו תותים – ומסקרפונה וטוויל בוטנים גם, כמובן. קינוח שאף אחד, אבל אף אחד לא יסרב לו

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 31/05/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גלידת תותים:

200 גרם שמנת מתוקה

200 גרם חלב מרוכז

200 גרם תותים טחונים

טוויל תותים:

100 גרם חלבון

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

בוטנים טחונים

מסקרפונה תותים:

100 גרם תותים מעוכים

חבילת מסקרפונה

קולי תותים:

חצי ק"ג תות

רבע כוס סוכר

כוכב אניס

מעט נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 שמים במכונת גלידה את כל מרכיבי הגלידה לשעה.  

2 מערבבים את כל חומרי הטוויל לכדי עיסה דלילה. מורחים שכבה דקה מאוד על נייר אפייה,  מפזרים בנדיבות בוטנים טחונים ואופים כשבע דקות או עד שהטוויל משחים.

3 מערבבים את המסקרפונה והתותים, מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.

4 מבשלים את כל מרכיבי הקולי עד למסה אחידה, מוציאים את כוכב האניס ומוסיפים נענע קצוצה.  

5 מרכיבים: מניחים טוויל בצלחת הגשה ומעליו מזלפים קרם מסקרפונה בנקודות. מכסים בעוד שכבת טוויל, וממשיכים לבנות כך את המנה בשכבות. מגישים לצד הגלידה והקולי.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.