אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

כנאפה אמרנה

עם גבינה שעושים לבד ודובדבני אמרנה, יש פלא שהשופטים עפו על הכנאפה הזאת והעבירו את גל שלב? הנה המתכון המלא, ואולי ישמש אתכם בקרוב לשבועות

גל קספרס | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת שערות קדאיף טריות

2 ליטר חלב 3%

1 ליטר חלב עיזים

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

3 כפות חומץ סינטטי 5%

מלח

200 גרם חמאה 

קליפה מגוררת מתפוז אחד

70 גרם מוצרלה קשה, מגוררת

כף אבקת סוכר

1 צנצנת דובדבני אמרנה

50 גרם פיסטוקים קצוצים

לסירופ:

2 כוסות מים

כוס סוכר 

מיץ מלימון אחד

מי פריחת הדרים (מי זהר)

אופן ההכנה:

1 מכינים ג'יבנה: מחממים את שני סוגי החלב ל-88 מעלות. מוסיפים מיץ מלימון אחד, 3 כפות חומץ וקורט מלח ומניחים בצד לשעה וחצי. שופכים על בד ומניחים על מסננת.

2 הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים כשעה לקבלת סירופ. מוסיפים את מי הזהר ומערבבים.

3 ממיסים את החמאה. פותחים את שערות הקדאיף, שופכים מחצית מכמות החמאה על השערות ומערבבים היטב.4. משמנים מחבת בחמאה ומסדרים שכבת שערות קדאיף באווריריות.

5 מוציאים 4 כפות מהגבינה המוכנה ומערבבים עם קליפות הלימון והתפוז, המוצרלה  ואבקת הסוכר. מסדרים שכבה מהתערובת על שערות הקדאיף.

6 קוצצים דובדבני אמרנה ומפזרים על הגבינה, יחד עם קצת מהנוזל של הדובדבנים. מניחים את המחבת על האש.

7 כשהשוליים של הקדאיף מתחילים להשחים מפזרים מעט חמאה מומסת בצדדים מסביב ומכניסים לתנור שחומם ראש ל-200 מעלות למשך 4 דקות, עד שהגבינה מתחילה להימס.

8 מוציאים את הכנאפה מהתנור, הופכים על צלחת ושופכים סירופ מעל לפי הטעם. מפזרים פיסטוקים קצוצים מעל.